Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televize a Bluetooth Auracast

Ahoj,

mam ne uplne pocitacovy dotaz, tak snad se i tak najde nekdo, kdo bude vedet :-) Je to hlavne asi na ty, kdo se aspon trochu orientuji v televizich.

Takze: mozna uz jste slyseli o Bluetooth Auracast.

A me ted zajimaji v zasade dve veci:

1. Ja to chapu tak, ze by melo stacit, kdyby zarizeni obsahovalo bluetooth verze 5.2 a jakmile bude auracast k dispozici, tak se v danem zarizeni da zpristupnit pomoci aktualizace firmwaru. Jen me ve FAQ na strankach bluetooth.com trochu mate veta, kterou jsem zvyraznila tucne:

Will existing Bluetooth devices be able to transmit or receive Auracast™ broadcasts? Or will new software or hardware be required?
The new specifications allow for upgradability of existing products in the field. Whether field upgrades occur will depend on the underlying Bluetooth capabilities already in a device and the supplier’s product strategy. We do expect some product types will be upgradeable, but do not have visibility into specific product strategies. For certain Auracast™ transmitter categories such as TVs, we expect many will require a hardware upgrade. However, we also expect to see plug-and-play aftermarket Auracast™ transmitters used to add support for Auracast™ broadcast audio to TVs and other Auracast™ transmitter product types.

Pokud uz televize bude mit v zakladu BT 5.2, o jaky "hardware upgrade" by se vubec mohlo jednat? Nebo se to tyka jen TV se starsi verzi BT?
A jak moc je podle vas vlastne pravdepodobne, ze v soucasne dobe prodavane televize vubec tu aktualizaci ziskaji? (aka - jak moc jsou vyrobci ochotni aktualizovat firmware, kdyz je pro ne nepochybne zajimavejsi prinutit lidi koupit si novou TV?)

2. Pokud by teoreticky skutecne stacilo, aby televize uz mela BT 5.2, da se nejak rozumne dohledat, ktere u nas prodavane TV to maji? Co jsem tak zbezne koukala, tak vetsinou je vsude jen napsane, ze ma bluetooth, ale jaka je to verze, to uz se nedozvim :-|
Nasla jsem akorat zahranicni stranku, kde se da filtrovat podle tohoto parametru, ale ze by se mi chtelo googlit jednotlive modely TV, jestli jsou u nas k dispozici.. to se mi teda uplne nechce :-D Nehlede teda na to, ze to vypada, ze to jsou skoro same Samsungy. To fakt ostatni znacky do svych vyrobku jeste vubec nedavaji cipy podporujici BT 5.2? I kdyz uz to je na trhu minimalne od lonska?

Ano, nejjednodussi by bylo par let pockat, nez se to stane standardem a bude vetsi vyber, jenze u mamy je rozbita televizi ted... :-D A jelikoz nova se nekupuje kazde dva roky (tu soucasnou jsme meli 11 let), tak se snazim prijit na to, jestli ma smysl chtit po televizi tuhle funkci uz ted, nebo se na to radsi vyprdnout, koupit jakoukoli TV, co se nam bude libit, a pripadne v budoucnu dokoupit nejaky ten adapter na Auracast.

Předmět Autor Datum
Táto featura bude vyžadovať bt ver.5.2,takže hw upgrade bude potrebné u bt ver.5.1 a nižšej ….
audax mobile 03.11.2022 13:36
audax mobile
No, v to doufam taky - prave proto me to FAQ ponekud zmatlo. Takze teoreticky by melo stacit najit… poslední
merlouska 04.11.2022 18:28
merlouska

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru