Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Videokamera s přisvětlením

Chci si koupit ještě jednu VK Full HD na domácí použití POUZE s vestavěným přisvětlením,
ne přídavným světlem do kolejnic na stativ atd. Před časem jsem podlehnul reklamě, že dnešní objektivy
mají tak úžasnou citlivost, takže stačí minimum světla a obraz je málem jako cumel, je to hovadina.
Prošel jsem nabídky Panasonicu a Sony a prostě nejsou v nabídce, plánuji vypláznout max. 15 000 (600E),
nechci nákup z Činy ani z bazaru, stačí mi menu v angličtině.

Mno, mám čas, tak se cvičně podívam po inzerátech

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když si příbuzní asi před dvěma roky kupovai kameru, tak jsem by překvapený, že má za prvé noční vid… nový
ml1 11.11.2022 11:15
ml1
Pro mně je důležité strčit ji do kapsy od riflí a hotovka, toho už se asi nedočkám. Prostě budu u to… poslední
Fuente 12.11.2022 16:27
Fuente

Když si příbuzní asi před dvěma roky kupovai kameru, tak jsem by překvapený, že má za prvé noční vidění (to neni tak běžné, ale sehnat se dá) a za druhé i infra přísvit (to bývalo jen u opravdu starých kamer ještě se záznamem na pásek). Nepíšete, jestli chcete přisvětlení normálním nebo infra světlem. Ani jedno se už moc nedělá, proto to moje překvapení, ale kameru s halogenem (dneska spíš LED) jsem dávno neviděl. To byla právě třeba stará sonka a ani tehdy to nebylo úplně normální. Takže nezbyde než použít normální kameru a k ní externí osvětlení, neměl bych z toho strach, dělají se taková, která se normálně přidělají na stativový závit, a mají na sobě i samičku toho závitu, takže se to celé monstrum dá upevnit na stativ. Navíc od osvětlení pevně svázaného s kamerou tady máte určitou volnost, můžete osvítit přesně to, co potřebujete.
Panasonic bych nebral, točí za špatného (i relativně dobrého) světla dost blbě (mají dost velký digitální šum). Nejlepší mi vycházelo SONY. Pokud vybíráte a zkoušíte v obchodě, je dobré namířit do nějakého méně osvětleného kouta, jaký šum se objeví. Stávající kameru jsem vybíral ve fotoškoda (bylo to v době, kdy s takovouto spotřební technikou pomalu končili, ale ještě měli výběr, dneska tam spíš seženete deskový foťák než levnou kameru, přecejenom je to obchod pro fajnšmekry a profesionály), a i když hned v sousedstvi stojanu s kamerama sony měli opravdu temný kout, tak v obraze nebyla ani stopa šumu (narozdíl třeba právě od panasonicu nebo jvc). Kamera, která šumí už za normálního světla bude těžko použitelná pro natáčení za špatného světla.
Kameru máme už nějaké roky (navzdory svému stáří přes 10 let nevypadá, že by se chtěla odporoučet do křemíkového nebe), takže jsem situaci na trhu déle nesledoval, než jsem se stačil na něco podívat (kvůli těm příbuzným), tak už mi sdělovali, že kameru mají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru