Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Asus s procesorem Intel core i3-1011OU

Když ignoruju ty retardy a debily nahoře (za mě naprosto přestřelené, taková místní klasika poslat nejdřív všechny do prdele, než jim začnu radit), tak pokud to chce opravdu na internet, nepřijde mi 8 GB RAM jako 4+4 a 10. generace Core i3 tak šíleně mimo, jestli to vyjde na 6 klacků. To, co mu tu radíte, stojí trojnásobek!
Mám Ideapad Flex 5 s 4500U, používám ho jako putovní zařízení na úplně všechno a na limit paměti prakticky nenarážím. Teď mi běží Win 11 Pro, na tom Visual Studio 2019, v něm ladím celkem rozsáhlý projekt, k tomu Chrome s cca 15 taby typu Stack Overflow, Firefox, Opera po jednom tabu, Notepad++, Outlook, WinSCP, Windows Sandbox (virtuálka dalších jedenáctek), v něm Firefox a Edge po jednom tabu a aplikace z toho Visual Studia. Z 8 GB RAM používám 83 % a notebook se nebrání, je svižný. Fakt potřebuje někdo na prohlížení internetu výkonnější počítač s víc RAM, než já na tohle?

Přítelce jsem koupil Lenovo V15 G3 IAP v nejsociálnější konfiguraci (i3 1215U, 8 GB RAM, 250GB SSD, fullHD TN panel), má na tom taky 11 Pro, vyšlo to na necelých 7 klacků po slevách a chrochtá si. Papírově v testech je ta Core i3 cca výkonový ekvivalent mého Ryzenu 4500U (ač 2 rychlá a 4 pomalá jádra vs. 6 identických u Ryzenu), internet, občas nenáročnou úpravu fotky, Office a The Sims 4 na fullHD a vysoké detaily to dává bez protestů a víc se od toho nechce. Od notebooku za pár tisíc nečekám, že bude plně stačit ještě za 15 let, jestli to za 5 přestane stačit, tak ho posuneme jinam a koupíme jiný. Stále lepší varianta koupit za 7 a za 5 let zase za 7, než teď jeden za 20 a držet se ho zuby nehty. Dokonce jsem ty Sims zkoušel u sebe na tom Flex 5 se slavným Ryzenem s integrovaným Radeonem- funí a hučí příšerně, teplota čipu ve špičce 98, lítá z toho vzduch jako ze Sahary a obrázky za sekundu o pětinu vyšší, než na té i3 při 70 stupních a tichém šepotu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny