Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava na editaci 4K videa

Tak ohlašuji, že jsem včera našel konečně odvahu do toho pustit šťávu a k mému velkému překvapení to neexplodovalo, ale hladce se to spustilo. Zabojoval jsem si ještě se sháněním i do budoucna vhodného HDMI kabelu a s dočasným připojením staré DVD mechaniky, nejprve vykuchané z notebooku, ke které jsem pochopitelně nenašel v harampádí žádný vhodný konektor, poté vykuchané z jednoho staršího PC, která mi DVD s windows spolkla a nechtěla ho vydat, tak jsem ji musel pomoct páčidlem ze šroubováku a nakonec na potřetí pokus s další starší mechanikou se mi podařilo windows 11 nainstalovat.
Každá druhá ikonka je tam jako obvykle jiného vzhledu než v předchozí verzi, takže navzdory silnějšímu stroji to vypadá, že půl roku budu pracovat zpomaleně jen kvůli tomu, než si na to zase navyknu intuitivně a rychle klikat. Za to bych vraždil.

Jinak zatím vše běží jako po másle. Teď si ještě pohraji s nastavením, abych trošku vyoptimalizoval výkon a jdu stříhat!

Děkuji moc všem zde za pomoc, bez Vás by to nebylo ono.

Rekapitulace z předchozích rad: kdo chce rychle pracovat, lepší je si koupit hotovou sestavu jak mi tu bylo dobře poraděno. Cenově to vyšlo lépe, jen jsem kupoval zbytečně kvůlli své chybě u montáže chladiče podruhé pastu na procesor (i když byla i přiložená k větráku, takže jsem ji nemusel kupovat vůbec), jinak jsem ušetřil za složení a asi i za komponenty. Vzhledem k počtu člověko hodin jsem samozřejmě v těžké ztrátě. Ale bude to můj pracovní stroj s kterým pár let strávím a chtěl jsem se ujistit, že bude vše zapojeno jak má a ne se spoléhat na nějakého možná brigádníka, který tomu možná takovou péči nedá. Přesto, zpětně viděno, už jsem týden mohl stříhat, kdybych si to neskládal sám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny