Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC sestava cca 25.000,-

Máš teda napsáno v MS účtu, že je to retail verze?

Protože to co tam píše, není pravda. Ve smyslu, že jde jen retail, jde převést i OEM.

lze ji tedy propojit s MS účtem a převést na jiné zařízení

Kupoval jsem na Aukru i na Kinguinu OEM verze Windows 10 a všechny jsem převedl na digitální licence. Když jsem po té měnil hardware (desku i procesor), tak jsem je pomocí telefonické aktivace odregistroval a s odůvodněním, že z důvodu poruchy jsem měnil část hardwaru, jsem je zase zaregistroval na nově upravený počítač. Pokaždé to šlo.

MS sice říká, že na zaregistrovanou OEM verzi na jedné desce nelze provést novou aktivaci na jinou desku, ale v reálu to v EU jde minimálně u digitální licence, i pokud je OEM. Podmínky licencí se liší od podmínek platných v USA.

Protože ten člověk nabízí ve velkém i čínská sluchátka a zároveň píše, že se často vyskytuje mimo EU, takže kontakt chce přes email nebo whatsapp, tipuji, že jezdí pracovně do Číny a tam ty klíče od někoho získává. Ovšem pořád je tam otázka jejich legality, protože co jsem slyšel i tam stojí Windows násobně víc než kolik za to chce, ikdyž jsou levnější než jsou ceny u nás.

Prakticky s tím problém nemám a taky to doporučuju, ale jen na počítač domácího uživatele, na počítač živnostníka bych to nedal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny