Řešení:

10 vteřin na google:

Služby Microsoft 365 Home, Microsoft 365 Personal, Office Online, Sway, OneNote.com a jakýkoli jiný odběr služeb Microsoft 365 nebo služby označené značkou Office slouží k vašemu osobnímu užívání na nekomerční bázi, jestliže jste nezískali práva ke komerčnímu užívání uzavřením samostatné smlouvy se společností Microsoft.

https://www.microsoft.com/cs-cz/servicesagreement/

Neni co dál řešit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chystáš se koupit produkt pro jednotlivce, který má nejspíš podmínky licence pro nekomerční použití.… nový
TNT 26.11.2022 17:29
TNT
Hromada spekulací a doporučení OO anebo LO, které používám již X let, bohužel stačí pár dokumentů vy… nový
jege 26.11.2022 18:02
jege
Relevantni informace ma urcite MS, pripadne to bude v EULA... nový
MaSo 26.11.2022 18:11
MaSo
10 vteřin na google: Služby Microsoft 365 Home, Microsoft 365 Personal, Office Online, Sway, OneNot… nový
RedMaX 26.11.2022 18:11
RedMaX
Já pravě tohle nikde nenašel, akorát na https://www.czc.cz/microsoft-365-pro-jednotlivce-1-rok-elekt… nový
jege 26.11.2022 18:15
jege
Poslední dobou mám pocit, že i ty prezentace jsou celkem dobré, teda už poněkolikáté jsem otevřel pr… nový
ml1 01.12.2022 13:41
ml1
... ono v linuxu člověku stejně nezbyde nic jiného, než dokument mordu otevřít v LO). Linuxáci to m… poslední
host 01.12.2022 14:42
host
Legální nejspíš ne, musel byste si koupit nějakou firemní licenci (třeba Business Standard). Reálně… nový
sharkjdd 29.11.2022 01:41
sharkjdd

Chystáš se koupit produkt pro jednotlivce, který má nejspíš podmínky licence pro nekomerční použití. Podnikatelé jsou komerční sféra, je tam ten zisk. A už zde je střet nekomerční vs komerční. Rozsekne to pouze celý text licence komu je produkt určený.

Jestli podnikatelský hardware znamená, že je zanesený v účetnictví, tak software tam skončí taky. A není nic jednoduššího, že se někdo dozví, že je špatná licence a už jedou......... To podnikání má být legální, žádná kaňka. :-D Přeber si to sám, každý podnikatel si legalitu vykládá po svém a to "bez problémů" může být myšleno, že na to nikdo nepřijde (stejně jako s přihlášením podnikání na pražskou adresu a kontrola statisticky jednou za 40 let). :-D

Hromada spekulací a doporučení OO anebo LO, které používám již X let, bohužel stačí pár dokumentů vytvořených v originálních MS Office, a problém je na světě. Klasicky třeba prezentace nejsou dostatečně kompatibilní a pokud je potřebuji použít, tak je většinou musím zdlouhavě přizpůsobovat. Za pár tisíc ceny Office pro komerční použití mi to nestojí, ale pokud by bylo legální k tomu používat Microsoft 365 pro jednotlivce, tak zase těch pár stovek, kolik to nyní stojí v BF akcích, za to klidně dám.

Takže kdo má relevantní informace k položené otázce, a ne jenom nějaký svůj názor, který nemusí být vůbec správný?

10 vteřin na google:

Služby Microsoft 365 Home, Microsoft 365 Personal, Office Online, Sway, OneNote.com a jakýkoli jiný odběr služeb Microsoft 365 nebo služby označené značkou Office slouží k vašemu osobnímu užívání na nekomerční bázi, jestliže jste nezískali práva ke komerčnímu užívání uzavřením samostatné smlouvy se společností Microsoft.

https://www.microsoft.com/cs-cz/servicesagreement/

Neni co dál řešit.

Poslední dobou mám pocit, že i ty prezentace jsou celkem dobré, teda už poněkolikáté jsem otevřel prezentaci, která vypadala rozumně. Předtím to opravdu bylo jen pro náhled a neni to tak dávno.
Textový editor má klasické problémy, které se stávají i při otevření ve wordu, prostě se sem tam něco rozhází. Kromě toho jsou problémy s rovnicemi math type a obrázky visia, ale jinak celkem v pohodě. Bohužel rovnice jsou většinou to hlavní a když místo nich vidím čtverečky nebo podivné symboly, není to ideální. Ty obrázky visia jsou aspoň vložené jako náhledy, takže je nejde upravovat, ale jsou čitelné, viditelné atd. Ale to se pořád bavíme o situaci dokumentů z m$ v libre office. Jinak LO je podle mě (je to můj subjektivní názor, někdo jiný může mít jiný) daleko lepší, uživatelsky přívětivější a já pro nové dokumenty využívám výhradně ten (nemluvě o kompatibilitě napříč systémy, ono v linuxu člověku stejně nezbyde nic jiného, než dokument mordu otevřít v LO).

Podle mě je LO výborné, pokud člověk nepotřebuje být kompatibilní se světem, který se nechal spoutat m$. Navíc je zadarmo snad i pro komerční použití.

Ještě je otázkou, jak je definované komerční použití. Třeba komerční použití arj (kde je mu konec) znamenalo produkci zabalených dat (programy, ceníky, co já vím) ne jeho instalaci na firemní počítači.

Legální nejspíš ne, musel byste si koupit nějakou firemní licenci (třeba Business Standard). Reálně to ale český úředník fakt řešit nebude... Ti už vůbec nebudou vědět, co je Microsoft 365, natož si to Googlovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru