Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Friendly" UHD mechanika

Dobrý den všem.
Prosím, tato otázka je hlavně a převážně pro ty, kteří principelně alespoň trochu rozumí i "grabování" disků, a to konkrétně Bluray-disků nebo UHD Bluray-disků (např. pomocí DVDFab apod.).

Ano, mám plně zaplacený onen zmíněný software (DVDFab), nedělám tady nikomu reklamu ani nikomu neříkám žádný návod na to, jak grabovat jakýkoliv disk apod. Já tohle vše dělám za účelem stříhání oněch filmů v daném rozlišení, případně za účelem spojení českého dabingu s nagrabovaným filmem, který u nás v češtině nevyšel. Neptejte se mě, proč to dělám ani mi v tomto směru, prosím, nedávejte jiné rady, jak to dělat jinak. Dělám to tak roky a zůstanu u toho, protože je to jediný nejlepší způsob, jak to funguje a jak jsem zvyklý.
Ovšem co se týče UHD (4K) Bluray disků a grabování, tam je trošičku problém a potřebuji od Vás radu, tedy hlavně od těch, kteří o dané věci s UHD disky ví a rovněž že většina UHD mechanik není tzv. "Friendly", tedy že i když podporuje UHD disk, neumí jej ani pomocí DVDFabu nagrabovat, neboť jí chybí nějaký prvek v hardwaru, případně zkrátka nedokáže to.

Jsou však na světě nějaké UHD, které jsou tzv. Friendly, tedy dokáží bez problémů (např. pomocí onoho DVDFabu) UHD Bluray Disk nagrabovat, protože zkrátka obsahují to, co je potřeba. Ovšem až tak do hloubky, které mechaniky to právě jsou, až tak nerozumím a překládat a hledat to v tuně anglických textů již nemám kapacity. Proto se obracím na mnohem zkušenější, kteří v této věci už jsou dále a případně onu Friendly UHD mechaniku již znají a vědí o ní.
Vím, že to byla jedna nějaká od LG, kterou si kámoš musel objednat až z Ameriky, ta prý ale již nejde moc sehnat.

Prosím, POUZE INTERNÍ UHD mechaniku. Jaké mechaniky na trhu (internetu) lze tedy sehnat jako "Friendly" a které ono grabování bez problémů zvládnou? Když už si budu pořizovat do NOVĚ POŘIZOVANÉHO PC právě i onu UHD mechaniku, opravdu je pro mě podstatné, aby grabování dokázala. DVDFab je skvělý software a ač byl poměrně nákladný, zatím mě nezklamal, až právě u UHD disků, na kterou je ona Friendly UHD mechanika potřeba a moc jich asi nebude.

Díky moc! ;)

Předmět Autor Datum
Zajímavý dotaz, na který odpověď neznám a podle mého bude velká náhoda, pokud tu někoho najdeš, kdo… poslední
RedMaX 01.12.2022 23:03
RedMaX

Zajímavý dotaz, na který odpověď neznám a podle mého bude velká náhoda, pokud tu někoho najdeš, kdo bude vědět.

Nicméně jsem nějaké anglické texty zkusil projít a pochopil jsem to jinak, než tu píšeš, takže jen na vysvětlenou:

Žádná 4K UHD BR mechanika nedokáže grabovat 4K BR disky, protože všechny certifikované mechaniky na 4K UHD BR povinně mají vylepšenou ochranu proti grabování, přes kterou ty softwary typu DVDFab, ale i jiné neumí přejít. Tudíž se lidé zkusili poohlédnout po mechanikách, které nemají certifikaci na 4K, oficiálně ho neumí, ale výrobce přitom přehrávání 4K UHD BR umožnil. Jedině ty nemají tu vylepšenou ochranu a teda to jde i grabnout.

Je teda třeba to u normální BR mechaniky zkusit, jestli to přehrání 4K UHD BR umí.

No a na netu jsem našel jen mechaniku LG WH16NS40 prý jen s některými typy firmwaru, nic víc. Každopádně tu mechaniku na Amazonu ještě nějací prodejci nabízejí. Ověřené to samozřejmě nemám, ale pokud nikoho dalšího nenajdeš, kdo by věděl přesně, tak je to pořád pokus, který učinit můžeš a buď to dopadne nebo ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru