Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil bezpečný

Pokud mám opravdu hodně účtů na mobilu, jaký mobil bych měl mít aby mi do něho nemohl nikdo zasahovat, a byl bezpečný i proti šmírování Google. Např. Mám účet PayPal kde mám dost peněz zároveň není daný limit na platby apod. Nebo mám Steam účet s dost drahým inventářem jak to zabezpečit, když vlastně polovinu toho co vlastním mám na mobilu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vždyť většina účtu má dneska už dvoufazove ověřování. V prvním řadě neinstalovat programy a hry, u k…
taadioo 14.12.2022 06:17
taadioo
Myslím konkrétně aby nemohl Google.
ParaNOiD 14.12.2022 06:26
ParaNOiD
Tak si pořiď iPhone.
Wikan 14.12.2022 06:31
Wikan
To sú rady..... reálne ak chce bezpečie bez Google a iných špehovacích gigantov a zároveň mať silnú…
Ale 14.12.2022 14:39
Ale
No jo, ale k čemu mu bude mobil, kam si nebude moct dát své aplikace? poslední
Wikan 14.12.2022 15:02
Wikan

Vždyť většina účtu má dneska už dvoufazove ověřování. V prvním řadě neinstalovat programy a hry, u kterých člověk jen odklika všechny povolení a neřeší co to je.. V druhé řadě s telefon můžete dnes pracovat podobné jako s pc. Existují programy na čištění mezipameti, cookies atd. Já např. u 70%stranek nemám vůbec uložené přihlašovací údaje a pokaždé je zadávám..je to možná pro někoho otrava, nicmene za celou svou dobu jsem přišel jen o jeden "obchodní" ucet, tkay záleží co máš za hesla. 😉 Pokud bude někdo šikovnější se tam chtít dostat tak se tomu stejně moc neubranis..

To sú rady..... reálne ak chce bezpečie bez Google a iných špehovacích gigantov a zároveň mať silnú kontrolu nad zariadením, tak Apple tiež nie je vhodná voľba.... Žiaľ u mobilov neexistuje moc takéto vhodné riešenie, iba s obmedzeniami Librem 5 či PinePhones, je to stavané na Linuxu ale žiaľ ako to má minimálny podiel na trhu tak tých aplikácií nie je toľko k dispozícii, a sú tam ďalšie problémy s kompatibilitou. Dá sa to použiť, ale osobne by som si to ako fón na každodenné použitie nevedel predstaviť. Ubuntu Touch má tiež multi-user s izolovaným prostredím pre každý acc, ale tam je tá kompatibilita na tom ešte horšie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru