Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přenos kodeků z jednoho filmu na jiný

Zdravím,

chci se zeptat jestli je nějaká možnost resp. nějaký program, který dokáže vytáhnout z filmu ,,A" kodeky a toto převést do filmu ,,B"? Mám monitor 65" DAHUA LM65-F400, který v sobě má i nějaký ,,media player". Problém nastává v tom, když se přes něj chtějí pouštět videa v MKV. Něco přehraje v pohodě, něco bez zvuku a něco nepřehřeje vůbec. Vím, že mi na tom film jel v pohodě v 1080p a chtěl bych nějak z tohoto filmu dostat nebo zjistit kodeky a celkově nastavení, a s tím pak převést zbytek filmu, co nejedou. Je nějaký způsob jak toho softwarově dosáhnout? Moc děkuji za věčné odpovědi.

PS: Použití externího zařízení pro přehrávání (multimediální centrum,... není možné) protože se jedná o firemní informační monitor na přehrávání reklamy z USB a zaměstnavateli by se jeho použití 100% nelíbilo.

Předmět Autor Datum
Použitý formát zjistíš třeba pomocí https://mkvtoolnix.download/ Převod pak bude záležet na tom, co…
Wikan 27.12.2022 14:27
Wikan
Zkusím. Díky moc za odpověď
lmarek86 27.12.2022 14:32
lmarek86
Na přenos kodeků z filmu do filmu ... asi těžko. Nejdříve by to chtělo si zjistit, co zařízení podpo…
tojezdenek 27.12.2022 14:27
tojezdenek
Díky za odpověď. V manuálu bylo jen, že podporuje MKV. Nic konkrétnějšího tam bohužel nebylo. Já blá…
lmarek86 27.12.2022 14:37
lmarek86
MKV je jenom "obálka", nic to neříká o tom, co je uvnitř. poslední
Wikan 27.12.2022 15:04
Wikan
Ty "kodeky" nejsou "ve filmu", ale v TV/PC/mobilu/media-playeru/monitoru :-) Filmy/videa jsou "kódo…
dsa 27.12.2022 15:00
dsa

Na přenos kodeků z filmu do filmu ... asi těžko. Nejdříve by to chtělo si zjistit, co zařízení podporuje ((jaké filmy přehraje (AVI, MP4, MKV...) a s jakými kodeky). A podle toho bud přímo filmy stahovat, nebo překonvertovat. 1) Co zařízení umí zjistíš z manuálu zařízení, 2) pak film, co přehrává bez problémů - zjisti bližší info o tom filmu ... Přemýšlíte, jak poznat jaký kodek je použitý? Je to jednoduché, stačí použít některý ze zdarma dostupných programů – například MediaInfo nebo Gspot. V dnešní době je možná nejčastějším formátem video souboru mkv. Ten je vlastně náhradou pro avi. 3a)Pokud takový program ukáže totožné parametry, víš, že to lze bez problémů přehrát. Nakonec 3b)Pokud neukáže totožné parametry, pak to "něčím" překonvertuj tak, aby to potřebné parametry mělo.8-)

Díky za odpověď. V manuálu bylo jen, že podporuje MKV. Nic konkrétnějšího tam bohužel nebylo. Já blázen myslel, že MKV je jen jedno a ukázalo se, že některé MKV to přehraje v pohodě, jiné MKV bez zvuku a další MKV vůbec. V PC a na TV doma normálně vše jede. Ale zkusím odkaz co mi poslal kolega v první reakci na můj dotaz a stáhl jsem si Media info, tak uvidíme. Každopádně ještě jednou opravdu moc děkuji za odpověď

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru