Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC do 20tis bez GK

Nie je to dobrý nápad ale fungovať bude :-)

Hoď sem požiadavky a môžem ti komponenty odporučiť respektíve ti poradí aj niekto iný. Ak vieš čo chceš a vieš to vyjadriť tak ti pomôže takmer ktokoľvek... Z toho čo si zatiaľ napísal a teda multimédia PC a k tomu občas nejaké CSGO tak v pohode si vystačíš s CPU/APU. Záleží ti na vzhľade PC? Pripláca sa zato... Chceš tichší PC? Tiež sa za to mierne pripláca. Chceš PC menších rozmerov? Taktiež si musíš priplatiť. Ak nič z toho nepotrebuješ a ide ti o spoľahlivosť a tento základný výkon tak ušetríš. Postaviť to musíš na AMD. Intel v prípade APU neprichádza do úvahy. Pozri si benchmarky. Koľko kapacity SSD potrebuješ? Odporúčam minimálne 1TB a kľudne už zober 2TB, zíde sa do budúcna. RAM ti stačí 8GB nakoľko všade ťa začne brzdiť skôr ten CPU/APU ako RAM. Ak potom budeš chcieť viac herného výkonu tak dokúpiš GPU a jeden ďalší 8GB modul. Chybu ale nespravíš ak zoberieš 16GB už teraz len je to možnosť ako trocha ušetriť a nestratiť takmer nič. Ak je u teba reálna možnosť niekedy na upgrade GPU tak to daj vedieť vopred aby si kúpil zdroj s rezervou.

Tu je porovnanie k tomu intelu: https://youtu.be/2VfssN-mrls?t=867
V praxi nehrateľné na intele s APU. Oni to robia čisto ako záložnú a elementárnu grafickú jednotku. Na proti tomu AMD APUčko je už pomerne slušné a bežné hry ako CSGO alebo nejaké staré to vpohode rozbehá na 60FPS.

EDIT: pozri si túto zostavu https://www.czc.cz/323879,334727,332929,331697,323100,260653,324401,245438,201490/kody Je to už pomerne slušne vybavené a máš tam priestor na upgrade alebo ak chceš šetriť môžeš to zložiť trocha inak bez výrazného vplyvu na výsledok. Ja to ale beriem ako optimum a preto by som tam nerád šetril. Ten PC bude aj tichý, hlavne ak vymeníš tie dodané vetráky k skrinke a CPU. Vymeníš za tie BQ 2x do priestoru CPU a 2x na nasávanie v prednej časti. Môžeš ušetriť a kúpiť lacnejší 5600G, môžeš ušetriť na doske, sú aj lacnejšie s horšou výbavou. Chladič obyčajný FERA5 je tiež pomerne dobrý a tiež tam ušetríš ak chceš. Ramky 8GB je tiež možnosť. SSDčko ak ti stačí 1TB. Na zdroji nešetri, toto je ideálna a rozumná voľba. Skrinku by si mal vyberať sám ale táto vyzerá dobre. Jednoduchá, žiadne RGB, má filtre, dobre navrhnutá...Ak teda chceš vieš stiahnuť z ceny ešte zopár tisíc kč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny