Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude to fungovať. Nemusíš vôbec riešiť či je to TRS alebo TRRS. Pochopiteľne ale za predpokladu že t…
KMX 08.01.2023 07:44
KMX
Neznám mobil, který by neměl TRRS. Vybraná sluchátka mají také TRRS, takže by na 99% neměl být probl…
RedMaX 08.01.2023 08:13
RedMaX
len Ťa doplním ? existujú dva štandardy: AHJ/OMTP a CTIA,žiadny apple standard neexistuje,CTIA je pr…
audax mobile 08.01.2023 12:00
audax mobile
Nemáš pravdu. Nokia je spolutvůrce staršího standardu TRRS (snad to teď nepopletu, ale mělo by to bý…
RedMaX 08.01.2023 13:37
RedMaX
Seděly Tip Ring Ring sleeve díky moc poslední
b3nek 08.01.2023 20:58
b3nek

Bude to fungovať. Nemusíš vôbec riešiť či je to TRS alebo TRRS. Pochopiteľne ale za predpokladu že tam nebudeš mať štvrtý kontakt tak nebude fungovať mikrofón. Budeš prenášať stereo zvuk. Tvoj mobil má pravdepodobne TRRS, to ti nepoviem na istotu... Sú to lacné slúchadlá čiže zapoj a ak pôjde aj mikrofón tak máš rovno odpoveď či je tam TRRS.

Neznám mobil, který by neměl TRRS. Vybraná sluchátka mají také TRRS, takže by na 99% neměl být problém.

To 1% si nechávám proto, že existují dva standardy TRRS, původní od Nokie a novější od Applu. Ještě před 15 lety měly všechny přehrávače včetně prvních smartphonů zapojení od Nokie a taktéž sluchátka měla obvykle zapojení Nokia. Jenže Apple to musel mít nekompatibilní, aby ostatní sluchátka nefungovala na iPhonu a jeho majitelé si museli koupit i sluchátka od Apple. Výsledek byl, že všichni výrobci včetně Nokie přešli na standard Apple jak se sluchátkama, tak s přehrávačema včetně mobilů. Mám ještě doma staré špunty, které mají staré zapojení a na mobilu teda nefungují. Pokud se ty sluchátka nezačaly vyrábět víc jak před 10 lety, budou mít určitě standard Apple, ten smartphone je poměrně nový, takže tam je to jisté a bude vše fungovat ok.

len Ťa doplním ? existujú dva štandardy: AHJ/OMTP a CTIA,žiadny apple standard neexistuje,CTIA je pre hudobné prehrávače a podobné, a OMTP pre mobilné telefony a tablety a podobne ,samsung/apple/nokia/panasonic obvykle používajú OMTP,CTIA zasa philips/teac/korg a spol......CTIA=mikrofon/zemnenie/P-kanál/L-kanál....OMTP=zemnenie/mikrofon/P-kanál/L-kanál

Nemáš pravdu. Nokia je spolutvůrce staršího standardu TRRS (snad to teď nepopletu, ale mělo by to být: Left - Rigth - Mic - Ground) a všechny starší stelefony používaly zapojení takto. Potom přišel Apple a začal používat toto zapojení (Left - Right - Ground - Mic), jestli tento standard vymyslel nebo ho od někoho přebral nevím, ale situaci Apple zamotal. Nakonec přešli i všichni ostatní na stejné zapojení jako Apple, aby to fungovalo všem všude.
Co se týká přehrávačů, tak tam problém není, protože používají TRS, teda ( Left - Rigth - Ground) tudíž nemají žádný problém. Mikrofon tam není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru