Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chromium na pozadi otevira nove taby s trackingem

Ahoj, asi tak 4 měsíce se mi stává že Chromium (ne chrome) otevírá nové taby.

př. 1: zadám do google vyhledávače hledaný výraz (hledám parfém), načtou se výsledky, vyberu ten který vede na adresu parfums.cz, odkaz se otevře načte se stránka, na pozadí se otevře další tab, kde proběhne několik redirectů a poslední je také parfums.cz + jsou tam přidané nejaké utm parametry

př. 2: otevřu wolt.cz, rovnou zadáním adresy, stránka se načte a na pozadí vyskočí další, zase s nějakýmy utm parametry navíc (nějaky tduid, a v utm "TradeDoubler...")

př. 3: občas pri prochazeni webu vyskoci novy tab, s adresou "https://api.ralm-si.com/m?ip=moje_ip..." neco se tam nepovede a stranka zustane bila s napisem "Invalid domain value." a dalsi redirecty nedela

Vsiml jsem si ze se to stava jen na nekterych webech.

Pouzivam linux, pravidelne instaluji aktualizace, zkontrolval jsem v chromiu chovani vyskakovacich oken, cookies, atd (vsechno zakazane), na kazdem webu pracně opt-outuju vsechny nepotrebne cookies, pouzivam rozsireni ublock a privacy badger, a par dalsich, zkusil jsem postupne vsechny vypnout ale na vyskakovani novych tabu nemelo nic vliv.

V chrome a ve ff jsem se s tim nesetka, ale pouzivam je mene casto.

Budu rad za jakykoliv podnět, diky.

Předmět Autor Datum
ako bol chromium inštalovaný? Z oficiálnych repo distra? Ak áno, tak zrejme to bude robiť nejaký ext… poslední
Ale 10.01.2023 16:59
Ale

ako bol chromium inštalovaný? Z oficiálnych repo distra? Ak áno, tak zrejme to bude robiť nejaký extension (chromium i chrome majú niektoré extensions skryté z UI), pozrel by som sa do adresára: ~/.config/chromium/Default/Extensions/ prípadne skús zmazať všetko z tohoto adresára. Taktiež by som skúsil odregistrovať všetky service-workers z chrome://serviceworker-internals/ (zadáš do URL v prehliadači a odklikáš unregister", tu neviem či je to chrome:// alebo chromium:// (podľa FAQ Chromia píšu že chrome:// ) Ak ani to nepomôže, skús vytvoriť nový profil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru