Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiskárna HP LaserJet M140we - problémy s připojením k internetu

Mám problém s instalací tiskárny HP LaserJet M140we. K jejímu zakoupení pro uživatele mě vedly: rozměny, cena a také přípojení přes USB (což jsem potřeboval). Žel bohu dodavatel na svých stránách neměl vůbec upozornění, že se jedná o tiskárnu, která musí být neustále připojena k internetu. Nasadil jsem ji uživateli s nějakým časovým odstupem, podařilo se mě ji přes dosti značné problémy zprovoznit. V průběhu asi 2 měsíců jsem musel několikrát k uživateli znovu nastavit připojení tiskárny k internetu, ale budiž. Po výměně ORIGINALNÍHO toneru došlo opět k odpojení tiskárny a tato se mě nepodařila již připojit. U dodavatele jsem měl 2x reklamaci, ale vždy se to vrátilo s poznámkou, že tiskárna je funkční (záver reklamace z odborného servisu, dodavatel nejen, že nevědel co je to za tiskárnu, ale vůbec nevědel poradit - odvolával se na vyjádření servisu). Já tuto tiskárnu zkoušel dle návodu postupně instalovat na 3 rozdílných sítích a vždy na jiném počítači, také jsem změnit i účet u HP. Výsledek: tiskárna se připoji na Wifi router, obdrží IP adresu, na kterou se přes web připojím, ale v aplikaci HP Smart se mě ji stále nedaří připojit, a proto tiskárna netiskne - hlášení: problém s účtem HP (a v účtu HP žádnou tiskárnu nevidím). V podstatě mám nepoužitelný šunt, který se mě přes všechnu snahu nepodařilo zprovoznit. Vždy jsem preferoval tiskárny HP pro kvalitu tisku, jednoduchost instalace - ale toto je opravdu vrchol - mít lokální tiskárnu na USB a podmínkou tisku je neustálé připojení k internetu, to mohlo napadnout jen úplného dementa. Má někdo s takou tiskárnou zkušenosti ? Podařilo se to někomu bez problémů připojit ?

Děkuji

Pavel

Změna předmětu, původně: Tiskárna HP LaserJet M140we (host)

Předmět Autor Datum
Podle recenzí na Alze to je častý problém tohohle šmejdu. Řešení jsem nenašel...
jirka44 15.01.2023 17:23
jirka44
Je to takpovediac HP šmejd. Toto MF zariadenie je bez internetu prakticky nepoužiteľné, nakoľko všet… poslední
yYy 15.01.2023 18:11
yYy

Je to takpovediac HP šmejd. Toto MF zariadenie je bez internetu prakticky nepoužiteľné, nakoľko všetky funkcie, ktoré má v sebe deklarované - tak sú ovládané z cloudu (teda v sebe táto tlačiareň NEMÁ žiadny použiteľný SW na nejakom "švábe") - i pri prepojení cez USB musí preberať ten SW z internetu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru