Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prepsani biosu

Mam desku MSI a320 (AMD am4) Od spol. Hyrican, mel jsem problemy ji rozbehnout CPU Ryzen 5 2600x, pri testu kdy jsem tam dal starsi GPU , tak deska se rozjela ale zadny obraz, nastesti jsem potom koupil gtx 1080, a tam uz to slo.Pritom na strankach MSI je ze desky podporuji i starsi GPU az 20 let stare, (uz jsem podeziral prodejce ze na me udelal podvod)zavolal jsem do spolecnosti Hyrican a ty mi poslali o trochu novejsi bios kde uz stare GPU nemaji problem ale CPU jen do druhe generace.
Otazka - Mohu prepsat soubor biosu ktery mi poslal Hyrican? Kdybych tam dal stejny nazev ale novejsi bios od MSI coz je totozna deska?
V biosu kdyz jsem prepsal od MSI nazev souboru tak to akceptovalo ze to mohu aktualizovat, ale mam strach ze to krachne, jelikoz to je od Hyricanu a jejich LOGO tam pri spusteni PC nabehne.
Diky za odpovedi.

Předmět Autor Datum
Můžeš (pokud obejdes ochrany) ale pravděpodobně z toho uděláš cihlu. Ten soubor je vlastně kontejne…
MM_tank 21.01.2023 10:40
MM_tank
Ak som to dobre pochopil maš MSI A320 do BIOSu ktorej niekto nahral kôli reklame svoje logo. Neviem… poslední
sakraforte 23.01.2023 09:39
sakraforte

Můžeš (pokud obejdes ochrany) ale pravděpodobně z toho uděláš cihlu.

Ten soubor je vlastně kontejner ve kterém jsou malé soubory něco je společné a něco si každý výrobce dělá sám např. vzhled BIOSu, nastavení inicializace a pomocných čipu. Nejspíš je tam i zvuková, síťovka a podobně.

Ak som to dobre pochopil maš MSI A320 do BIOSu ktorej niekto nahral kôli reklame svoje logo. Neviem ako dnes, ale to sa dalo robiť aj užívateľsky. Dnes by sa už nemalo stať, že sa podarí do dosky nahrať nesprávny BIOS, ale ak si myslíš, že ti to tu niekto zaručí :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru