Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradte tretiu IP WiFi kameru (na ADSL 0.5Mbps upload) do 40€.

Ahojte...

ani neviem ako tento dotaz položiť. Ale už som tu písal ohľadom IP kamier (a áno som to ten istý, čo riešil tu reproduktor, ktorý sa nakoniec vracal a kúpil sa ďaľší). Nakoniec to dopadlo že máme momentálne 2x HeimVision HM311, na ADSL Internete s 0.5Mbps upload. "Dajak" to akože funguje, s výpadkami a nič moc kvalitou obrazu samozrejme, ešte keď je to cez WiFi cez extendre). Samozrejme otec chce aby sa dokúpila tretia, a tu je problém. Na trhu už HeimVision akoby zmizol. A iné kamery nie sú podporované v aplikácii HeimVision Link (čo je čo teraz majú nainštalované), ale jeho požiadavka je nutne aby to bolo v jednej aplikácii. Neviem ako čo už robiť, pretože čo požaduje je šialenstvo, s ohľadom na všetky jeho požiadavky. Cena okolo 30€, max 40€, kvalitný obraz (neviem ako to chce na tom Internetovom pripojení dosiahnuť navyše s 3 kamerami), reproduktor a mikrofón (že vie cez kameru hovoriť), osvetlenie, nočné videnie, vonkajšia, a WiFi. Povinne musí to byť WiFi kamera, nie cez kábel (viem je to nezmysel, ale, niektorým ľudom sa to vysvetliť nedá).

Ale asi dajte rozumnejšie rady, a ignorujte cenový limit. Ja sa ho pokúsim spracovať a presvedčiť že toto je nezmysel a že radšej to urobiť tak a onak, asi až na to WiFi to by som nechal, aj tak tie kamery majú skôr na sledovanie psa, a žijeme v oblasti, kde v okolí sú ľudia "lazníci", bez technických skúseností, takže sa rušičiek vyrobených z pár € doštičiek z Číny netreba obávať. Ostatne dajte rady, uvidím čo sa mu podarí nanútiť, dokonca ho asi donútim predať tie kamery na bazoši a kúpiť niečo rozumné, takže teoreticky môžeme navrhnúť aj 3 kamery v bundle, možno s DVR rekordérom, čo by aspoň vyriešilo problémy so záznamom, len keby tie kamery vedeli vypnúť vysielanie do Internetu, že by to vysielalo len keď sa v aplikácii na danú kameru pripojí a pozerá z nej obraz. Alebo neviem ako šetrne k Internetu to vyriešiť. Mám tu i NAS s VPN serverom, akurát v Synology majú v tej aplikácii limit na 2 kamery bezplatne, potom je to platené. Čo je fakt chujovina, keď mám platiť za licenciu za niečo čo sa z našich kamier uchováva na mojom NAS a úplne to obchádza Synology servery, že by im to tam niečo zaberalo. Neviem už kde plakať od nezmyslov čo už s týmito kamerami riešim. Ostatne ak uvidíte na bazoši HM311 na predaj, tak budete vedieť, kto je predáva. Ale tie sú v podstate nové, a chce je predať za 25€ (kúpené za 33€ pred 4-5 mesiacmi).

-- blábol vyššie môžete ignorovať ---

Nakoniec ale asi bude lepšie mať DVR záznamník a nejaký DDNS (ako mám u NAS synology.me ), cez ktorý sa bude dať ľahko pripojiť k DVR z Internetu, a že by kamery posielali obrať len do DVR v rámci lokálnej siete a neodosielali na Internet, ale nech sa dá pristúpiť k záznamom i video v reálnom času pripojením na DVR. A tak poradiť aj nejakú aplikáciu, ideálne generickú pre rôzne kamery a DVR záznamníky, s tým že by tam šlo jednoducho k tomu pristupovať aj z Internetu. Takže DVR (s podporou DDNS a WiFi) + 3/4 WiFi kamery + aplikáciu (Android + web ideálne) k tomu prosím radu.
No neviem či by zas na to dal 200€+. Ale skúsim ho presvedčiť.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pretože čo požaduje je šialenstvo, s ohľadom na všetky jeho požiadavky presne s tymto vyjadrenim ho…
jjj 22.01.2023 08:43
jjj
Přesně tak. Často mě volají k instalacím, které dělal nějaký hatla-matla, že to "nefunguje." Typicky… nový
touchwood 22.01.2023 10:02
touchwood
Moznosti mas niekolko. Pozri si moj clanok o lacnych cinskych kamerach, za 75 eur kupis tri, k tomu… poslední
fleg 22.01.2023 14:14
fleg

Přesně tak. Často mě volají k instalacím, které dělal nějaký hatla-matla, že to "nefunguje." Typicky od prvopočátku špatný návrh plus "musí to být co nejlevnější." Část se dá opravit, ale většinou se to předělat na zcela spolehlivý systém nedá, přitom daleko spolehlivější řešení by stálo jen o trochu více, jen jaksi by to nebylo stylem "uděláme to na wifi, je to nejrychlejší a nemusí se tahat dráty."

Moznosti mas niekolko.
Pozri si moj clanok o lacnych cinskych kamerach, za 75 eur kupis tri, k tomu SD karty a kedze uploaduju obraz tak 50kb/s zvladne to aj tvoje ADSL. Navyse to ide cez cinsky cloud, takze nemusis riesit ddns a spol.
Druha moznost je zobrat nieco profi, bud Hik, Dahua, UNV, ale pozor...cim lepsi vyrobca tym menej wifi kamier ma v portfoliu, pretoze wifi kamery su zlo. Moj oblubeny Vivotek uz napriklad nerobi ziadne wifi kamery.
Ak pocas mozno mi dojdu v dohladnej dobe na testy nejake Provision kamery, co je izraelsky vyrobca a novinka v portfoliu mojho dodavatela, tak som si zaziadl o nejake kusy na testovanie. Malo by ist o cenovy lowend podliezajuci Hik, UNV a pod.
Pred rokmi su testoval UNV, takze ak chces konkretne typy tak najlacnejsia verzia su dopredaje, cize:
3xPC2122LB-AF28WK-G Venkovní IP kamera 2MPx bullet alebo 3x IPC322LB-AF28WK-G
K tomu NVR501-04B a nejaky disk.
Ak by si do toho siel kludne napis, viem ti dat lepsie ceny ako su odporucane koncove na vacsine eshopov.
Prezeranie kamier mimo domacnosti zabezpecuje kazdy slusny vyrobca cez svoj cloud zdarma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru