Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Za kolik nabídnout tuto sestavu?

Jistě celá funkční sestava se cení. Ale když občas kouknu, za kolik se na aukru prodávají komponenty i jako nefunkční, tak mi to hlava občas nebere.

Ale to že bazary chtějí za bazarové zboží mnohdy ne o moc míň (v ne zcela řídkých případech i víc) než stojí zboží nové, to mi přijde ujeté.
Je to už mnoho let, odešel mi monitor. Představoval jsem si, že za pětikouli koupim v bazaru nový (ten odešlý mě přišel na podobnou cifru), prošel jsem růžovku, opletalku a několik dalších. První růžovku jsem měl tehdy na ráně, už tam jsem se zděsil, že nejlevnější kousek byl za 2500 a vypadal hodně jetý. Potom méně jeté začínaly na 5 tisících. V opletalce to bylo podobné. Takže jsem namísto second hand crtéčka (bazarová lcd ještě tak nebyla) koupil dvě fungl nové lcd (už nevím možná 5999 ale víc určitě ne) a mám je dodnes (rovnou dvě, protože jsem předpokládal, jak se ukázalo správně, že kdybych si za půl roku vzpomněl, že chci druhý, že bude úplně jiný, a jaké to je mít na stole dual view s rozdílnými monitory, to jsem dobře věděl). Vzhledem k tomu, že jsem úplně stejné lcd (jen 19 a ne 17" a o rok mladší) nedávno opravoval (klasická závada elektroniky, vadné kondíky) tak se jen můžu dohadovat, jak dlouho ještě vydrží, přecejenom byl to rok cca 2006 což pomalu bude 20 let.

Do těch bazarů už ani nechodim, ono už v době, kdy jsem měl hluboko do kapsy vycházelo lépe koupit si nové komponenty (pokud člověk nesháněl náhradní díl do nějaké starožitnosti), tak nevím, jak to vypadá s cenama nyní. Ani kolem nich nemám cestu, abych tam zašel třeba jen na čumendu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny