Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD nebo HDD pro “NAS”

Ahoj,

Chtel jsem si kiupit nejaky domaci NAS predevsim kvuli medialnimu centru. Nahraju tam pro dite pohadky a ono si pak v Tv vybere NAS pres DLNA a pusti si neco. Je to rychle, mam pod kontrolou obsah a nejsiu tam zadne reklamy jako na youtube.

Zjistil jsem, ze muzu ale pres usb pripojit disk s dilmy k nasemu routeru od TP linku a on videa skrze dlna zpristupni take, takze se na ne z TV pripojim a vse slape jak ma.

Je teda zbytecne vyhazovat tisice za NASku, kdyz ji jinak nevyuziju a otazka tedy zni:

Jaky 2.5” disk vybrat pro tento pripad? Pobezi to 24/7, urcite nemam v planu disk z rozteru odpojovat. Je lepsi SSD nebo HDD? Data se prepisovat budou naprosto minimalne. Jednou za cas na disk neco zkopiruju ale jinak se z nej bude jen cist (videa tam nebudou rozhodne ve 4K, takze ani rychlost cteni neni dulezita). Jde mi spise o dlouhodobou spolehlivost pri provozu 24/7 a hlavne zivotnost a pokud by byl rozdil velky, tak i o spotrebu energie.

Dekuju za tipy!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Upredostnil bych levnejsi variantu, kapacitu plotnoveho HDD (minimalne 2T) jak rychlost disku SSD. J… nový
HPET 29.01.2023 18:26
HPET
Aha, to jsem nevedel. Vim, ze to delala NASka WD my cloud, kterou jsem v minulosti mel. Tam byly dis… poslední
antiS 29.01.2023 18:44
antiS

Aha, to jsem nevedel. Vim, ze to delala NASka WD my cloud, kterou jsem v minulosti mel. Tam byly disky 3,5 a pri neaktivite se vypinaly. Tak v tom pripade asi neni co resit. Vezmu nejaky prumerny hdd a jestli nekdy odejde tak ztrata pohadek me mrzet opravdu nebude :)

Dekuju za tip!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru