Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučení kvalitních CD a DVD pro foto archivaci

Data Tresor Disc se stále prodávají a mají certifikaci na dlouhou životnost. Nicméně ne každá mechanika to vypálí a ne každá to přečte. Tudíž je dost pravděpodobné, že sice média budou čitelná, ale nebudeš časem mít žádnou funkční mechaniku, na které to přečteš.
Co se týká běžných DVD, tak mám pocit, že z těch pár továren na světě zbyla už jen jedna. Tudíž bude úplně jedno jaké koupíš. Kouknul jsem pro zajímavost na Alzu a stejně mají jen Verbatim, nemáš teda moc co řešit.

Sice se ti to nebude líbit, ale:
Osobně si myslím, že pokud o ty data tak moc stojíš, tak bych na tvém místě preventivně koupil nějaký velký disk (zrovna v jednom vedlejším vlákně jsem navrhoval 8TB Seagate Ironwolf) a zkopíroval to na to. Ušetříš místo v polici proti paklu DVD médií, nehledě na to, že ten HDD bude rozhodně spolehlivější než ty DVD média.

-----
Nejde jen o to, to přečíst, ale ke každému souboru, týká se především samotných fotek, bys měla mít vytvořen kontrolní součet (MD5, SHA), protože v tom souboru se změní jeden bit, ty to nepoznáš, otevřít to půjde, ale ty data budou lehce změněná. U ISO souboru budou data konzistentní, ale pokud se tam něco změní, ISO nepůjde otevřít vůbec a přijdeš o víc dat než třeba jednu fotku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny