Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučení kvalitních CD a DVD pro foto archivaci

Máme to podobně. Rodinné fotky a videa mám uložené doma celkem na třech HDD (každý v jiném PC) a čtvrtý disk mám u sestry mimo domov v případě nějaké hávarie. Trvanlivost by měla být větší než u DVD. Na DVD mám jen klasické filmy, ale už tam nic nevypaluju a ani to nepoužívám.
Osobně bych volil další disk místo DVD médií, má delší životnost. Samozřejmě vše musí být v ideálních podmínkách. CD a DVD bys neměl skladovat na světle a už vůbec ne je vystavovat přímému slunečnímu světlu. Samozřejmě čím více záloh uděláš, tím máš větší šanci data bezpečně uschovat bez jakékoliv ztráty.

Osobně bych koupil klasický plotnový disk, na něj nahrál všechno co chceš zachovat a odnesl ho mimo domov k někomu z rodiny, ať ho uloží do skříně. Když chceš ale DVD, tak bych volil jednoznačně značku Verbatim, ale vypaloval rychlostí jen 4x. Ideální je voba obou kombinací. Nestojí to zase tak moc jak když přijdeš o rodinné foto a nebudeš mít důkladnou zálohu. To může být už pozdě na záchranu a pokud bude obnova vůbec možná, nestojí to zrovna málo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny