Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10: Schizofrenické pridávanie klávesníc pre vstup znakov

Mám možno zvláštnu otázku, ale neviem ako to urobiť a potešilo by ma, ak mi niekto bude vedieť pomôcť.

Vo Windows <= 7 sa klávesnice pridávali cez národné nastavenia v Ovládacích paneloch. Výsledok bol ten, že dole na paneli som mal klávesnice SK, EN a prepínal som si ich podľa potreby v danej aplikácii.

Toto isté umožňuje aj Windows >= 10, lenže má na to svoje nastavenia a výsledok je ten, že dole na lište mám SLK, ENG. Potiaľto je všetko v poriadku.

Lenže už sa mi 2x stalo, že Windows akosi zabudol moje nastavenia klávesníc a ostala mi len slovenská klávesnica s tým, že klávesnice z panela zmizli a prepínať sa nedalo.

Tak som vošiel do nastavení a pridal som ich. Opäť to funguje, ale už tam beží iná aplikácia na klávesnice, pretože tam mám len SK, EN a aplikácia v paneli sa tvári ako tá z Windows 7. Čo by síce nevadilo, len mi to príde ako schizofrénia a predpokladám (neviem teraz overiť, nie som pri problémovom počítači), že aj prípadné nastavenie prepínania bude fungovať po starom (po novom sa dá prepínať aj v rámci celého systému, stará aplikácia to neumožňovala). Rád by som použil tú z Windows 10, ale neviem, kde v nastaveniach ju nájsť. SK a EN mi pridalo po nastavovaní v Nastavenia / Čas a jazyk / Jazyk. Tu, keď som pridal klávesnice, dostal som efekt ako vo Windows 7. S týmto počítačom meniť nič nebudem, raz som to už robil a skončilo to zblbnutím nastavenia jazykov, takže to radšej budem prípadné pokusy robiť vo VirtualBoxe.

Předmět Autor Datum
Řešilo se zde: https://pc.poradna.net/questions/3177394-windows-si-sam-od-sebe-pridava-cs-qwerty-kla…
Jan Fiala 22.02.2023 10:35
Jan Fiala
Ale ja mám opačný problém. Klávesnice sa stratia a chcem ich pridať. Viem ich aj pridať. Ale aplikác…
msx. 22.02.2023 10:45
msx.
pre win10 sa to pridáva cez ovládacie panely -Čas a jazyk,nie cez "nejakú" aplikáciu,ktorá vyzerá ak…
audax mobile 22.02.2023 11:34
audax mobile
Aplikácia je to, cez čo jazyky prepínam. Alebo by si to nazval nejako inak? poslední
msx. 22.02.2023 15:23
msx.

Ale ja mám opačný problém. Klávesnice sa stratia a chcem ich pridať. Viem ich aj pridať. Ale aplikácia, ktorá s nimi pracuje je akoby z Windows 7. Ja chcem cez Nastavenia dostať do počítača klávensnice SLK a ENG s tým, aby som to vedel vysvetliť aj niekomu, čo tomu nerozumie. Nechcem tam schizofrenickú aplikáciu z Windows 7, ale novú z Windows 10.

pre win10 sa to pridáva cez ovládacie panely -Čas a jazyk,nie cez "nejakú" aplikáciu,ktorá vyzerá ako z win7 a musíš to pridávať ako administrátor,inak sa jednak táto možnosť nezobrazí a jednak pridanie systémových súčastí užívatelom automaticky stratí po každom reštarte win .....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru