Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Audacity - ako odstrániť konkrétnu freq

Nazdar, nemá niekto skúsenosť ako sa dá odstrániť v programe Audacity konkrétnu frekvenciu respektíve nejaký rozsah? Mám nahrávku ktorá má v pozadí pískajúci zvuk. V spektre zvuku vidím líniu na 15 až 16 kHz to bude s určitosťou ten hnusný zvuk. Skúsil som jednoducho znížiť dátový tok nahrávky na hodnotu 192kbps a zabralo to, zvuk pískania v pozadí nepočuť ale problém je že tento spôsob zníži kvalitu tej nahrávky. Nechcem zbytočne ničiť ten zvuk s cieľom zbaviť sa toho balastu nad 15kHz.
[7ChTwxy.png]

Předmět Autor Datum
Zkus takto: https://manual.audacityteam.org/man/notch_filter.html Další postupy našel Google: audac…
host 23.02.2023 18:13
host
Evidentne neviem používať google :-D Zadával som "high pitch sound remove in audacity" alebo "how t… poslední
KMX 23.02.2023 18:34
KMX

Evidentne neviem používať google :-D

Zadával som "high pitch sound remove in audacity" alebo "how to remove khz in audacity". Ten notch filter je totiž presne to čo hľadám, teraz som to otestoval a funguje to výborné. Ďakujem!

Ak by niekto riešil podobný problém tak odporúčam skúšať rôzne freq na malej sekundovej vzorke. V mojom prípade som počul najlepšie vyčistenie na freq 14500 kHz. Vyzerá že to nefunguje na spôsob odseknutia od tej úrovne ale rovnomerne hore/dole od zvolenej freq čiže čím presnejšie sa to trafí tak je výsledok lepší. Ako vidieť na screene nižšie tak v tom pásme takmer nič neostalo a pásmo zvuku je bez zmien čiže ideálny výsledok pre mňa.
[dqlKFFq.png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru