Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní PC sestava kolem 60k - názor

Na druhou stranu prostě RTX 4070Ti má značné výkonové propady ve 4K a prostě na to rozlišení ta karta není

Sauhlas az na tuto hlasku.
RTX 4070 Ti na 4K je zcela dostacujici, jestli nekdy dochazi k propadum tak za to take muze optimizace samotne hry, nebo postarsi stare ovladace.
Vzpominam kdyz vysel koncem minuleho roku ovladac 522.** aktualizace ktera mela prinest velkou optimizaci pro RTX zahrnujici DLSS 3.0 tak cela rada RTX nabrala na vykonu coz davalo neco od 10 → 30FPS navic.
* S kazdou novou verzi ovladace od 522.** je tam nejaky mensi vykonostni rozdil, tak tam aspon neco delaji no :) Skoda jen ze jadra Tensor pro DLSS jsou dostupne jen pro radu RTX.

AI ENHANCED UPSCALING pro filmy na PC (funkce kteroa byla dostupna jen na Nvidia Shield). "Funkce (AI Upscaling pro video) kterou ma spousta uzivatelu k dispozici ani o tom nevi" :
• Ukazkovy test Online : https://www.nvidia.com/en-us/shield/sliders/ai-upscaling/ (jen obrazkovy test obrazek s posuvnikem)

Co ty mas ted za hlavni GPU ? Ty mas Nvidia ne ?
Bohuzel to umi jen graficke karty. ale jestli uz znas AI Upscaling na Nvidia Shield, tak je mozne ted tuto funcki pouzivat i na PC.
Myslim ze by te to mohlo zajimat tak jsem se o tom zminil.

I Kdyz AMD ma take nektere funkce jako FSR, fidelityfx navic, myslim ze 4070Ti je zajimavejsi volba uz kvuli RT a DLSS.

PS: Jinak kdyz jsem zkousel 6800XT na 120Hz 4K TV + zapla funkce FSR, tak se hry drzeli ~60FPS (kalsicke RPG, Witcher III, Battlefield, CoD) bez nejakych vyznamnych propadu, tak mi nektere pozadavky pro hrani v 4K pripadnou trochu prehané.
Ovsem nemel jsem vse na "ultra" a "8X mssa vyhlazovani" + "RT", to bych vic jak 30 FPS asi nedal :-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny