Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žádost o doporučení silného a spolehlivého USB Hubu pro různorodou kolekci periferií

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc s výběrem vhodného USB Hubu. Potřebuji USB Hub s minimálně 6 datovými porty, každý z těchto portů by měl být schopen dodávat 1A pro mou různorodou kolekci periferií.

Mám v plánu používat tento USB Hub s různými periferiemi, jako jsou například externí disky, zvukové zařízení, obrazové zařízení, klávesnice, myši a další. Rád bych, aby byl USB Hub dostatečně silný, aby zvládal napájení každého zařízení bez problémů.

Můžete mi prosím doporučit USB Hub, který by vyhovoval mým požadavkům? Rád bych si zakoupil něco, co bude spolehlivé a efektivní.

Po mém dlouhém hledání jsem našel USB Hub "Plugable USB 3.0 7-PORT", který přibližné odpovídá mým požadavkům ale špatně se shání v Česku a není ideální.

Jestli moje znalosti jsou správné, tak deska dodává do USB3 pouze 900mA, tedy je potřeba externí napájení a k tomu rezerva, tedy něco jako 5V/7A pro 6 portů.

Napadlo mě koupit nějaký USB 3.0 Hub a pak u něj zaměnit napájení aby dokázalo dodat více proudu při stejném napětí. Předpokládám ale, že ten Hub na to nebude na přizpůsobený a proto to je špatný nápad.

Děkuji Vám za pomoc a těším se na Vaši odpověď.

S pozdravem,

Honza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.suntech.cz/produkt/492980-i-tec-usb-3-0-nabijeci-hub-16-port-napajeci-adapter-90-w/ Mám…
ml1 02.03.2023 15:34
ml1
pěkné heblo. a konečně už nějaký výrobce opustil nápad s mechanickými vypínači, zcela nevhodnými pro… poslední
lední brtník 02.03.2023 17:00
lední brtník

https://www.suntech.cz/produkt/492980-i-tec-usb-3-0-nabijeci-hub-16-port-napajeci-adapter-90-w/

Mám ho už nějaký rok a klidně dá 3A v každém portu. Nezkoušel jsem teda všechny najednou, tolik periferií nemám, ale nabíjet 3 powerbanky, dvě po 2 a jednu 3A neni pro něj žádný problém. Napájení 12V/90W je nutné, bez něj nefunguje.
Dělají se i s méně porty (4, 7, 10, 13), ale jsem maximalista, tak jsem vzal největší, navíc mám zkušebosti, že sebevětší počet se časem ukáže jako nedostatečný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru