Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ASUS Armoury Crate SW - hľadám open-source alternatívu

Inštaloval niekto teraz nedávno ASUS Armoury Crate SW? Mám novú myš ASUS https://www.asus.com/supportonly/tuf%20gaming%20m4%20wireless/helpdesk_download/ a chcel by som premapovať bočné tlačidlá. Mám rešpekt a mierne až strach to inštalovať do systému. Pár rokov späť som to oľutoval. Pozerám že sám ASUS dáva k tomu samostatný odinštalátor čo ma znepokojilo ešte viac :-)

Poznám utilitu SharpKeys na premapovanie klávesov ale teraz som skúšal a funguje len pre klávesnicu. Pozná niekto spoľahlivú ideálne open-source alternatívu na toto?

Změna předmětu, původně: ASUS Armoury Crate SW (host)

Předmět Autor Datum
Že by? https://www.highrez.co.uk/downloads/xmousebuttoncontrol.htm
host 09.03.2023 11:24
host
Vďaka za TIP ale nakoniec som riskol ten soft od ASUSu. Nainštaloval som ho, pozrel som čo všetko te…
KMX 11.03.2023 16:02
KMX
Nepotřebuješ to všechno, někde se to v instalaci dá zvolit. Nejsem teď bohužel u PC s Asus deskou, k…
RedMaX 11.03.2023 18:02
RedMaX
V inštalácii som videl možnosť vynechať jedine Aura Creator Installer. Inštaloval som len Armoury Cr…
KMX 11.03.2023 18:16
KMX
emám takú ale keďže je tam možnosť jedným tlačidlom zapnúť/vypnúť I na to pozor, zdaleka vždy to ne… poslední
RedMaX 11.03.2023 19:16
RedMaX

Vďaka za TIP ale nakoniec som riskol ten soft od ASUSu. Nainštaloval som ho, pozrel som čo všetko ten balík nainštaloval. Našťastie sa s pomocou pribaleného odinštalátora podarilo potom krásne všetko dostať zo systému a šlo to rýchlo a jednoducho. Ja som potreboval len 1x nastaviť tú myš. Vystačím si trvalo s 800DPI, šlo nastaviť čas kedy sa uspí, kedy začne svietiť dióda ohľadom stavu batérie a hlavne som chcel premapovať tie bočné tlačidlá a horné na zmenu DPI. Teraz tam mám volume up/down a play/pause. Stačilo to uložiť do profilu a už je to trvalo na čipe v myške takže nepotrebujem ten ASUS bloatware.

Pre predstavu čo všetko je potrebné do systému dostať aby som integroval nastavenie do čipu v myške:
[MGtTSLh.png]

Nepotřebuješ to všechno, někde se to v instalaci dá zvolit. Nejsem teď bohužel u PC s Asus deskou, kde jsem Armoury Crate instaloval. Ale určitě toho bylo méně.

Jinak ale ikdyž je SW Asusu pěkný vopruz, tak u MSI je to snad ještě horší, v tomto si nevybereš. A co se týká periferií, tak Logitech G Hub je taky pěkná prasárna, myslím, že kdokoli další by dal podobné zkušenosti, protože to dnes dělají skoro všichni.

V inštalácii som videl možnosť vynechať jedine Aura Creator Installer. Inštaloval som len Armoury Crate. Každopádne podarilo sa nastaviť potrebné nastavenia pre myš a odinštalovať SW. Predošlú myš som mal HyperX a tiež som to len 1x nastavil a fungoval som potom 4 roky bez SW. Musím ale s tebou súhlasiť, niečo podobné som zažil aj u iných výrobcov. Snažím sa v poslednej dobe vyhýbať RGB perifériám a komponentom nech je toho minimum. Jediný RGB komponent ktorý podľa mňa má zmysel je klávesnica. Nemám takú ale keďže je tam možnosť jedným tlačidlom zapnúť/vypnúť tak ani tam ten SW nie je potrebný a dá sa to používať bez nutnosti niečo inštalovať.

emám takú ale keďže je tam možnosť jedným tlačidlom zapnúť/vypnúť

I na to pozor, zdaleka vždy to neplatí. Taky je třeba pečlivě vybírat, aby klávesnice měla vnitřní paměť, která nastavení udrží a nebralo se to až ze spuštěného softu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru