Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno upgrade win 7 na win 10 jako druhého systému v pořadí

Zdravím, včera jsem se tu dotazoval na upgrade na z win 7 na win 10. Na jednom zařízení proběhlo všechno v pohodě. Udělal jsem čistou instalaci a žádný problém s licencí, kterou mám pouze na win 7.

Teď jdu řešit druhé zařízení, tam chci udělat pouze klasický upgrade také přes botovací flešku. Na tom zařízení mám dva systémy - dual boot. starý win xp a win 7. win xp tam mám proto, že mám plnou verzi jednoho docela drahého programu na diagnostiku starších aut. Na auta asi tak do roku 2008-2009(většinou vw group) Ten program funguje max. pod windows xp a starší. Proto tam mám dva systémy a ty xp v podstatě jen na tohle. Druhý chci uprgradovat a využívat dál. Je to jako každá větší aktualizace na win 7, nebo ten upgrade může zbortit vazbu mezi těmi systémy a může se třeba stát, že mi nebude fungovat botovací tabulka a nedostanu se po upgradu už pak ani do jednoho systému? osobně si myslím, že by to mělo jít, ale radši se ptám, jestli se neponičí vazby.

Řešení:

Také si myslím, že by to mělo projít bez problémů, ale proč ne rovnou W11?
WinXP bys ale mohl také provozovat ve virtuálním počítači.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jestli to tady ještě někdo čte, tak ještě můj poznatek po upgradu druhého systému z win 7 na win… nový
Pávek 16.03.2023 17:27
Pávek
moc to komplikujes. idealni je mit pro rozdilne systemy samostane disky, jen by teda mely oba jet ve… poslední
brum brum 16.03.2023 20:24
brum brum

Tak jestli to tady ještě někdo čte, tak ještě můj poznatek po upgradu druhého systému z win 7 na win 10. Pokud nabotuju Win XP přes botovací nabídku spuštěnou podle win10, tak systém xp nefunguje tak jak má a nakonec vždy zamrzne a počítač se musí resetovat.. Po mém údivu se spustí automatická kontrola obou rozdělených disků pod systémem win 10. Který ale v tu dobu nebyl vůbec v činnosti. To znamená že to bylo nějak propojené a starší win xp jel pod nějakým neviditelným módem win 10, i když na první pohled se načítal úplně samostatně po zvolení botovací nabídky v prostředí win 10 a následném restartu.. Načetl jsem tedy win10 a oba systémy prohodil v pořadí. Po té se po restartu objevila botovací nabídka mě známá v černobílém grafickém provedení. Z této nabídky funguje win xp tak jak má.. vyřešeno

moc to komplikujes.
idealni je mit pro rozdilne systemy samostane disky, jen by teda mely oba jet ve starem rezimu mbr/legacy. pravdepodobne to splnujes, i kdyz jsi to nehlidal.

no a zasadni je instalovat oba systemy samostatne, disk druheho systemu vzdy odpojeny.
po instalacich bud prepinas disky v biosu, nebo pres boot-menic "easybcd".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru