Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak převést rozsáhlý *xml soubor do čitelnější formy?

Nedávno jsem převáděl soubor velký (téměř 2GB) XML soubor do Excelu. Protože výsledek měl více řádků, než činí limit pro Excel, tak ho jmenovaný program nebyl schopen importovat. Následně jsem tedy vyzkoušel tři metody:

1) Online programy na webu; ani v jednom z více případů se mi to nepovedlo.

2) Script Power Shellu, který jsem našel na webu:
$xlsSpreadsheet = 51
$Excel = New-Object -Com Excel.Application
$WorkBook = $Excel.Workbooks.Open("c:\Test.xml")
$WorkBook.SaveAs("c:\Test.xlsx", $xlsSpreadsheet)
$Excel.Quit()

Tento script sice fungoval na většinu souborů, ale na tom mém gigantickém pracoval více jak hodinu, než jsem se nad ním smiloval a proces ukončil. A to jsem ho nechal zpracovávat na RAM Disku.

3) Rozdělení XML souboru na vícero menších, které by pak Excel pobral a mohl je nabídnout MS Accessu, kde by nebyl problém vytvořit jakkoli velkou tabulku databáze. V tomto směru jsem zjistil, že na webu se vyskytuje řada programů, které nabízejí rozdělení XML souborů zejména do formátu CSV. Některé jsou perverzně drahé, jiné zase na můj soubor nefungovaly. Tak jsem to zkusil primitivně, že jsem si ten velký soubor rozdělil v Total Commanderu na několik menších a každý z nich opatřil hlavičkou a koncovkou z toho původního.

Kupodivu to fungovalo. Protože jsem ale naprostý laik a ve struktuře souborů se vůbec nevyznám, tak nevím, zda by tato metoda rozdělení účinkovala na všechny typy XML.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny