Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chybové hlášení DPC Watchdog Violation - seknutí PC

Ahoj všem.

Kamarádovi jsem upgradoval počítač, konkrétně o grafickou kartu a zdroj. Zdroj byl starý cca 5 měsíců, grafická karta asi 4 roky. Obě tyto komponenty předtím bezproblémově fungovaly v mém PC. Po tomto upgradu se mu občas zasekne PC (přestane reagovat myš, restart), následně naběhne modrá smrt s chybou "dpc watchdog violation", viz. odkaz

https://i.ibb.co/41Y88g6/Nepojmenovan.jpg

Kamarádův PC:
Intel Core i5-6600K
ASUS Z170 PRO Gaming
Kingston DDR4 2x8GB 2400MHz
SSD Crucial MX500 250GB
OS W10 64-bit

Upgrade:
Seasonic Core GM 500 Gold
MSI GeForce GTX 1660 Ti ARMOR 6G OC

Pokud dojde k seknutí PC, vždy to je když pracuje s nějaký programem (Firefox, Office apod.), Nikdy se to nesekne když hraje hry.

Vyzkoušeno: Různé ovladače GPU, měření teplot (v pořádku), ověření instalace OS (sfc /scannow), zakázaná hardwarová akcelerece ve FF (nejdříve bylo vypozorováno, že se to sekne při FF), používal pak Edge, taky se seklo. V protokolu událostí "Kritická chyba Kernel-Power 41". Dále vyzkoušená jiná klávesnice, jiná myš, různé USB porty, vše toto bez úspěchu.

Na netu jsem se ještě dočetl, že by mohl pomoci update firmwaru SSD, nainstalovali jsme utilitu od Crucialu na automatický update firmwaru, ale háže chybovou hlášku "Time out". Na jejich stránkách:

https://www.crucial.com/support/ssd-support/mx500-support

se píše o nějakých firmware Version M3CR033 a Version M3CR023, utilita však vypisuje MU03. Na uvedených stránkách je i návod jak vyhledat revizi firmwaru, ale je tam vidět MU03, nic jiného.

The property fields in Device manager may cut off characters if too many are present with both the SSD part number and firmware revision displayed. For example, an MX500 running firmware revision M3CR023 will apear as "CT500MX500SSD1M3CR."

Nevím jaký firmware tedy použít, vyzná se někdo v tom? Nějaký nápad čím by ty záseky mohly být?

Díky všem za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyzkoušel jsem všechny tipy co jsou v linku od IQ37, kromě updatu firmware SSD, nic nepomohlo. Před… poslední
Hanyse.k 27.05.2023 21:35
Hanyse.k

Vyzkoušel jsem všechny tipy co jsou v linku od IQ37, kromě updatu firmware SSD, nic nepomohlo. Před updatem firmware SSD jsem ještě zkusil reinstalovat OS, pomohlo, problém vyřešen.

Mimochodem, hledal jsem firmware pro Crucial MX500 a přitom kamarád má MX200, blbě jsem koukal. Update firmware SSD nebylo potřeba.

Zůčastněným díky za snahu pomoci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru