Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedá se připojit k free wifi v kavárnách apod.

Dobrý den, prosím o radu, protože se mi nedaří připojit s notebookem k žádné zdarma přístupné wifi síti a nevím proč?

Doma mi připojení k wifi funguje bez problémů. Na cestách používám hotspot na linuxovém PinePhone telefonu a také se s notebookem připojím bez problémů, ale jinde mi to nejde. Ve Francii na hotelu nešla bezplatná wifi, v ČR v servisu také ne, na pumpě také ne. Nevím proč? Ukazuje to na notebooku, že je to k wifi připojené, ale nelze zobrazit žádné stránky. Vím, že třeba na pumpách se vždycky nejprve objevila přihlašovací stránka a až z ní se teprve dalo připojit k netu, ale teď se skutečně nedaří zobrazit žádné webové stránky a tak se vždycky musím připojit přes své placené připojení.

Věděl by někdo, čím to může být?

Mám notebook Lenovo s OS Linux Ubuntu.

Předmět Autor Datum
Tak právě se mi podařilo připojit v jedné restauraci přes wifi. Takže se domnívám, že chyba bude nej…
Uzbekstan 28.03.2023 11:56
Uzbekstan
Těžko říct, třeba mají nějaké omezení na počet zároveň připojených klientů. Můžeš to potvrdit nebo v…
Lukas1982 28.03.2023 12:25
Lukas1982
No..... třeba tam předem zavolat a nahlásit, že tam mají bombu. ;-):x:
host 28.03.2023 12:39
host
:-D Jo no, to udělal kdysi spolužák, když jsem byl v 9. třídě. Trojka z chování to jistila... Teda o…
Lukas1982 28.03.2023 13:01
Lukas1982
Jo to takhle známý naboural kapličku s plynem. Myslím, že z toho nic tak vážného nebylo, celou ji zb…
ml1 28.03.2023 15:55
ml1
jakou zemi mas predvolenou v ovladaci wifikarty? evropa ma vesmes stejnou normu, ale tam byt nejaka…
brum brum 28.03.2023 13:00
brum brum
První věc je, že musí získat platnou IP. Protože v linuxu to vždy fungovalo samo, nevím, jak to popo…
ml1 28.03.2023 15:40
ml1
https se dá v Mozzile vypnout poslední
paul 28.03.2023 16:02
paul

Tak právě se mi podařilo připojit v jedné restauraci přes wifi. Takže se domnívám, že chyba bude nejspíše u těch poskytovatelů wifi. Divím se, že jich bylo ale tolik. A v čem byl konkrétní problém také netuším...

:-D Jo no, to udělal kdysi spolužák, když jsem byl v 9. třídě. Trojka z chování to jistila... Teda on ji dostal. Já dostal trojku z chování ten rok zase za ohrožení celé školy a přátel škol nebo jak to bylo. Sedl jsem si o velké přestávce na lavičku ven před školu a zapálil si cigaretu, popelník jsem u sebe měl, byl jsem "zodpovědný".
Jenže přímo za lavičkou byl hlavní uzávěr plynu, což přes tu lavičku nebylo vidět.
Bránil jsem se tím, ža ten nápis nebyl vidět a ta lavička měla být vedle, aby si to mohl každý přečíst a že jsem o tom nevěděl. No neprošlo mně to, ikdyž jsem o tom plynu vážně nevěděl :-D

Jo to takhle známý naboural kapličku s plynem. Myslím, že z toho nic tak vážného nebylo, celou ji zbořil, ale plyn to přežil. Taky nevěděl, že je to plyn. Byla natřená na červeno, žádné výstrahy a vůbec vypadala jako elektrická, čili žádný větší problém. (Asi kdyby věděl, že je to plyn, volá okamžitě pohotovost.) Tohle jsem se doslechnul nějakou dobu poté, co jsem si všimnul, jak tu kapličku přemalovali na žluto a udělali kolem zátarasy - dneska by do ní nenacouval, ani kdyby chtěl.

Bobmy byly vůbec dřív dost oblíbené. Celou dobu, co jsem byl na učňáku a možná ještě pozdějc se řešilo, že rok před náma třeťáci volali, že je ve škole bomba. Ale vtip byl v tom, že volali oklikou přes státní linku, takže první informace byly, že to je z venku. Pak se teprve na výpise hovorů ukázalo, že ten hovor šel z dílen. Za celý roky nikomu nic nedokázali, vyšetřovali i mistry (ty měli určitě největší motivaci).

První věc je, že musí získat platnou IP. Protože v linuxu to vždy fungovalo samo, nevím, jak to popohnat, ve windows mám patřičné postupy nacvičené.
A potom musí nastat ten únos prohlížeče. A to je kámen úrazu, jak zadáte adresu https tak to skončí na vadném certifikátu. Což je jinak dobře, chcete třeba seznam cz a je vám místo něj podstrčeno poskytovatel wifi cz. Všimnul jsem si, že novější verze mozily (posledních pár let) mají nějakou detekci přihlašovací stránky a už to funguje že se otevře sama buď po připojení nebo po prvním dotazu. Ale bylo to dřív peklo vzpomenout si na nějakou stránku, která funguje na http a ne https.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru