Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rychleji vybrat peníze z PayPal?

Zdravím.

Posledně, když jsem si vybíral peníze z PayPal účtu na bankovní účet, tak bylo PayPalem avizováno, že výběr bude průměrně trvat 1-2 dny pracovní dny. Vybíral jsem v pondělí a žádné svátky v tom týdnu nebyly. Peníze mi přišly až za 7 dní, příští pondělí. Neznáte nějaký zaručený způsob jak peníze z PayPal vybírat rychleji? Vím, že bych teoreticky mohl použít kamaráda, kterému bych poslal peníze z mého PayPal na jeho, což je okamžitě, a on mi by je poslal z jeho bankovního účtu na můj, což je taky okamžitě, každopádně bych rád měl nějaký zaručený způsob, jak ten rychlejší výběr dělat pravidelně a bez cizí pomoci.

V USA mají PayPal uživatelé možnost okamžitého výběru přes Visa kartu za poplatek 1.75 % z vybírané částky. Já mám Visa kartu na PayPal přidanou a ta možnost tam bohužel ještě není. Čistě teoreticky mě napadá, že bych peníze mohl ze svého PayPal účtu zaslat na nějakou jinou platformu, která by umožňovala okamžitý výběr a potom si je z té platformy vybrat. Nejspíš by s tím byly spojené nějaké poplatky, ale to mi nevadí, záleží mi čistě na rychlosti toho výběru. Je tu někdo kdo má nějaký osvědčený způsob? Prosím žádné odpovědi typu "nepoužívat PayPal". Používat ho musím kvůli povaze svého podnikání. Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Me to obvykle trva 2-3 dny.
Jan Fiala 28.03.2023 21:05
Jan Fiala
Mně to v minulosti také trvalo tak 2-3 dny, ale teď se mi už dvakrát stalo, že to trvalo déle, a pro…
MeKick 28.03.2023 21:58
MeKick
Wise je fajn, muzes si nastavit automaticky prevod - nekdo posle na Wise a tobe to prijde na ucet. J…
Jan Fiala 29.03.2023 05:32
Jan Fiala
Objevil jsem, že mám na PayPal teď nově možnost přidat US bankovní účet, což jsem tam v minulosti ja…
MeKick 29.03.2023 17:12
MeKick
Bojim se, ze to tak jednoduche nebude. PayPal - pokud mas cesky, tak umoznuje vybirat na ceske ucty…
Jan Fiala 29.03.2023 17:16
Jan Fiala
Toho konvertování vždy na CZK jsem si vědom. V minulosti bych si taky myslel, že by tohle řešení nef…
MeKick 29.03.2023 17:35
MeKick
Tady ještě důkaz toho, že tam můžu přidat US účet. PayPal mám schválně v angličtině btw. Můžu si vyb…
MeKick 29.03.2023 17:51
MeKick
US účet neni libovolný účet v USD. Wise ti umožňuje založit účet, který se tváří jako účet v USA?
Jan Fiala 29.03.2023 19:38
Jan Fiala
Ano, všechno tomu nasvědčuje. Z jejich stránek: The Wise account helps you manage your money where…
MeKick 29.03.2023 20:56
MeKick
Pak by to mohlo fungovat. Pokud bude PP ten ucet akceptovat
Jan Fiala 29.03.2023 22:31
Jan Fiala
Tím "výběrem" je myšleno zaslání na běžný bankovní účet, že ano? A co TransferWise (nebo přesněji dn… poslední
nandit 03.05.2023 23:42
nandit

Mně to v minulosti také trvalo tak 2-3 dny, ale teď se mi už dvakrát stalo, že to trvalo déle, a proto jsem se začal zajímat o nějaký efektivnější způsob, než se jen spoléhat na to, že PayPal dodrží slovo. Momentálně zkoumám řešení za pomocí platformy Wise.

Objevil jsem, že mám na PayPal teď nově možnost přidat US bankovní účet, což jsem tam v minulosti jako možnost neměl. Založím si US účet u Wise, zažádám si o Wise kartu (Visa), přidám si ji na PayPal a uvidím, jestli na ni budu moct dělat okamžitý výběr jako Američani. Je to ale experiment, protože PayPal tohle možná umožňuje jen lidem, co jsou občané USA, což mají ověřené přes občanku, která je spojená s PayPal účtem. Pak dám vědět, jestli to řešení funguje, bylo by to super.

Bojim se, ze to tak jednoduche nebude.
PayPal - pokud mas cesky, tak umoznuje vybirat na ceske ucty a navic pri vyberu vzdy dela konverzi na CZK a posila to v CZK. I kdybys mel cesky eur ucet a na paypal eura, tak to pri vyberu prevede na czk, posle do banky a ta ti to prevede zpet na EUR. Takze budes 2x postizeny konverzi.

Toho konvertování vždy na CZK jsem si vědom. V minulosti bych si taky myslel, že by tohle řešení nefungovalo, protože i kdybych měl tu Wise kartu, tak bych na ni nemohl vybírat. Mohl bych vybírat pouze na bankovní účet. Každopádně teď, když vidím, že mám na PayPal možnost přidat US bankovní účet, tak mě napadá, že se třeba něco změnilo, a nejenže si teď můžu přidat US bankovní účet a vybírat na něj (což ještě musím ověřit), ale třeba můžu přidat i tu US Wise kartu a vybírat na ni, což by umožnilo ten okamžitý výběr. Pořád mi není jasné, proč tam tu možnost přidání US účtu mám. Možná je to tím, že mám PayPal business účet a PayPal experimentuje s novýma vychytávkama. Uvidíme, jak to dopadne.

Ano, všechno tomu nasvědčuje.

Z jejich stránek:

The Wise account helps you manage your money wherever you are. You can get a US routing number and account number, and anyone can use these to pay you — just like a local⁹.

A potom:

These are your very own account details to receive US dollars. Your USD account details can only receive USD.

Your account details include:

account name — your name as it appears on your Wise account

account number

routing number(s)

SWIFT code — for international payments from countries other than the US

local US address — if your payer needs to include an address, use: TransferWise, 30 W. 26th Street, Sixth Floor, New York, NY, 10010, United States.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru