Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoke teploty CPU Intel i7-10700F

Pokud nemáš úmyslně snížené otáčky ventilátoru na chladiči CPU, tak zkontroluj uchycení chladiče, jestli drží pevně.
Nepíšeš, jaký máš procesor a jakou skříň a jaký airflow. Točí se všechny ventilátory? Máš kromě na chladiči CPU ventilátor ještě alespoň jeden vzadu ve skříni pro odsávání teplého vzduchu? Jako první bych vnitřek PC zbavil veškerého prachu, hlavně ze žeber chladiče. Dá se na to koupit v jakékoliv PC prodejně stlačený vzduch, kterým stačí vnitřek PC dvakrát ročně pořádně profouknout. Stojí to pár korun a vydrží pár let (Ne, není to apríl, ten už byl). Teplotu grafiky máš v pohodě, ale u CPU je to hodně.

Procesor to vydrží a při kritické teplotě se automaticky zpomalí, aby se dokázal uchladit. 90 stupňů je ale hodně. Kup si technický líh (ideálně isporopylalkohol, ale ten asi neseženeš jen tak), sundej chladič z procesoru a pořádně očisti styčnou plochu chladiče i procesoru. Potom nanes teplovodivou pastu na procesor a vrať zpět chladič, teploty budeš mít minimálně o 10 stupňů nižší, spíš ještě nižší, tipuju minimálně o 15 stupňů. Nestojí to moc a PC bude tišší, protože větrák nepojede na tak vysoké otáčky.

Mrkni na https://www.czc.cz/pasty-chladice/produkty
Doporučuju https://www.alza.cz/arctic-mx-4-thermal-compound-4g-d5524590.htm Výborně se nanáší. Ale nedává se tam toho hodně, jen s citem. Někde najdeš članky o nanesení teplovodivé pasty na CPU. Základem je obě styčné plochy pořádně před nanesením očistit a nedávat tam toho moc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny