Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android studio posunutí komponent

Zdravím
Jak se posune třeba tlačítko butoon já ho mám nahoře v levém rohu no a když ho posunu myší tak se vrátí na původní místo ?a za druhé když tu aplikaci proženu kompilátorem a udělám s toho instalační balíček tak to nemá jméno té aplikace ale app-debug.apk tak jak udělat aby to mělo jméno té aplikace ? díky

Předmět Autor Datum
Co na to říká Chat GPT: Pokud máte v Android Studiu problém s posunutím tlačítka (button), které se… poslední
Wikan 04.04.2023 16:40
Wikan

Co na to říká Chat GPT:

Pokud máte v Android Studiu problém s posunutím tlačítka (button), které se po posunutí myší vrací na původní místo, pravděpodobně je to způsobeno špatnými omezeními umístění prvku v layoutu.

Zde je postup, jak tlačítko přesunout na požadované místo:

1. Otevřete XML soubor layoutu, kde se tlačítko nachází.
2. Najděte kód pro tlačítko, které chcete přesunout.
3. Použijte vlastnosti layoutu (layout attributes), abyste upravili pozici tlačítka. Můžete použít atributy jako android:layout_margin, android:layout_gravity nebo android:layout_alignParent, abyste tlačítko umístili tam, kde ho chcete.
4. Uložte provedené změny v souboru layoutu.
Pokud se tlačítko stále vrací na původní místo, zkontrolujte, zda máte správně nastavená omezení layoutu. Je důležité zajistit, aby byly správně nastaveny omezení pro umístění tlačítka, aby zůstalo na požadovaném místě. Pokud se stále setrvává problém, můžete zkusit restartovat Android Studio nebo projekt přebuildovat.

Aby vaše aplikace měla v instalačním balíčku jméno, musíte v souboru build.gradle (pro modul aplikace) specifikovat název aplikace v rámci bloku android.defaultConfig. Konkrétně vlastnost applicationId zastupuje jméno balíčku aplikace a vlastnost versionName zastupuje verzi aplikace. Název souboru apk bude pak následovat tuto konvenci: <applicationId>-<versionName>-<buildType>.apk.

Například, pokud chcete, aby se vaše aplikace jmenovala "Moje aplikace" a měla verzi "1.0", můžete do souboru build.gradle přidat následující kód:

android {
defaultConfig {
applicationId "com.example.myapp"
versionName "1.0"
// ...
}
// ...
}

Poté můžete vytvořit nový instalační balíček (APK) kliknutím na tlačítko "Build" v horní liště a vybráním možnosti "Build APK". Vaše APK by nyní měla mít název "com.example.myapp-1.0-debug.apk" (pokud používáte debug verzi) nebo "com.example.myapp-1.0-release.apk" (pokud používáte release verzi).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru