Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tvorba web stránok pre komunitné fórum

Dobrý deň, je dnes náročné vytvoriť a prevádzkovať nejaký web? Myslím ale že by som administráciu webu zvládol bez problémov len mám trocha obavu ohľadne založenia. Chcem pomôcť cca 200 ľudom pracujúcich pre istú firmu. Nemajú žiadne odbory ani nič podobného charakteru. Pred krízou mali ešte pomerne dobré podmienky. Aktuálne ale zamestnávateľ kompenzuje pokles ziskovosti(nie stratu) spôsobom že odmieta zamestnancom dorovnávať postupne mzdy v súvislosti s infláciou. Je mi ľúto tej nespravodlivosti preto chcem obetovať svoj čas a energiu na nejakú formu pomoci ak to nebude extrémne náročné tak do toho pôjdem. S ničím podobným nemám skúsenosť a možno na to idem úplne zle a treba to riešiť inak? Viem že existujú skupiny napríklad na FB kde sa môžu zakladať ankety. Nie je tam ale anonymita a zamestnávateľ môže robiť kroky proti nepohodlným ľudom ktorých jednoducho vymení. Preto mám v hlave myšlienku ako dosiahnuť aby mohla cela komunita ľudí hlasovať a dohodnúť sa na niečom v rámci anonymity. Len admin by mal prístup na zobrazenie mien registrovaných zamestnancov na fóre takže by sa zabránilo dvojitému hlasovaniu jednej osoby. Zamestnanci by mali možnosť hlasovať a posúvať názor vedeniu firmy. Zároveň by boli jednotlivci krytý pretože by zamestnávateľ nemal možnosť zistiť kto ako hlasuje. Toto je zhruba moja predstava, ak má niekto nápad alebo skúsenosť s riešením podobného problému tak budem rád za info.

Předmět Autor Datum
Zároveň by boli jednotlivci krytý pretože by zamestnávateľ nemal možnosť zistiť kto ako hlasuje. K…
HPET 05.04.2023 16:59
HPET
Zakladni staticky WEB na HTML5 + CSS3 jde udelat do jedne hodiny nesúhlasím, teda áno, zblastiť a z…
Ale 10.04.2023 23:22
Ale
Aspekt lidský ponechám bez komentáře. Co se týče technické realizace, asi bych se nezabýval dnes už…
Flash_Gordon 10.04.2023 18:31
Flash_Gordon
Jestli jde hlavně o hlasování, tak to se dá dnes dělat i bez www stránek s pomocí např. Google Forms… poslední
jbo 14.04.2023 09:15
jbo

Zároveň by boli jednotlivci krytý pretože by zamestnávateľ nemal možnosť zistiť kto ako hlasuje.

Kdybych chtel kritizovat vedeni nebo podnik, neschovaval bych se za nejaky NICK.
Duvod ? Jestli jde o platy etc svuj nazor a postaveni bych rekl otevrene bez anonimity za prve jako dukaz ze jde o pracovnika v danné spolecnosti a zadruhé se za svuj nazor nestydim.
Tak by to mohlo mit i vetsi vahu jelikoz nejakych 100 anonym nicku kterych si mohla vymyslet jedna osoba nemusi brat stejne vazne.

je dnes náročné vytvoriť a prevádzkovať nejaký web?

Neni to narocné.
Zakladni staticky WEB na HTML5 + CSS3 jde udelat do jedne hodiny ale uprednostnil bych spis "socialni site" kvuli rychlejsimu nebo celkove kvuli sdileni, snadné pridavani prispevku ci jejich modifikaci.
(mysleno tak, ze kdyz udelam FB stranku s protesty a navrhy je snadne duplikovat nebo sdilet prispevky pres dalsi socialni sluzby )

Zakladni staticky WEB na HTML5 + CSS3 jde udelat do jedne hodiny

nesúhlasím, teda áno, zblastiť a zlepiť web sa dá aj za hodinu, ale výsledok tomu odpovedá.... ale ak chce skutočne web hodný pozornosti návštevníkov, tak to rozhodne nie je na hodinu práce. Vývoj môže trvať aj pol roka, keď chceš skutočne kvalitný web. Je však rozdiel tvorba webov a lepenie webov.

Aspekt lidský ponechám bez komentáře.

Co se týče technické realizace, asi bych se nezabýval dnes už tvorbou fóra na zelené louce. Investovat do toho čas a peníze je neoptimální.

www.phpbb.cz

Je hotové a osvědčené fórum s pluginy v SK a CZ (překlady).

U největšího českého poskytovatele je možno toto fórum rovnou instalovat tzv. instantně.
To znamená na pár kliků.

Další věci je možno doinstalovat ručně nebo doprogramovat (PHP).

Jestli jde hlavně o hlasování, tak to se dá dnes dělat i bez www stránek s pomocí např. Google Forms (stačí když si uděláš gmail, ostatní ho mít nemusí, výsledky vidíš jen ty). Jinak na rychlou tvorbu stránek je dnes mnoho možností - např. webnode.com. Obecně bych samozřejmě doporučil založení odborů nebo přidání se k nějaké stávající odborové organizaci, aby mohli se zaměstnavatelem nějak oficiálně vyjednávat (ale neznám přesně zákony v této oblasti na Slovensku).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru