Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zaheslujem svoj notbook?

klasický univerzální text bez jediného konkrétního údaje, samé obecné bla, bla, bla = něco co podvodník rozesílá všem, bez jejich znalosti.
tvůj mail si mohl najít kdekoliv, to nutně nemusí znamenat, že by měl přístup ke tvým mailům.

samozřejmě se stane, že uniknou tvé přihlašovací údaje ze špatně zabezpečeného / zkrachovalého eshopu. pokud člověk použije stejné heslo k registraci u bezcenného eshopu jako u svého mailu (kde můžou být i maily s registrací k dalším službám), jsou pak hloupostí tohoto uživatele ohroženy všechny jeho služby, to si musíš zrevidovat sám.

když máš nějaké podezření, nebo si jen chceš zkontrolat systém na nepřítomnost rootkitů (slouží k odposlouchávání tvé činnosti / hesel), není nic jednoduššího než nabootovat z antivirového boot cd/usb, např.: eset, avira, drweb, kaspersky a proskenovat disk.
dále potřebuješ vědět, že tvůj internetový prohlížeč je čistý, na to je mnohem lepší specializovaný antispyware než běžný antivir: adwcleaner, superantispyware.
naopak klasické antiviry ti skoro nepomůžou, třeba avg/avast dokonce prodávaly údaje uživatelů.

noční probouzení notebuku je tupá vlastnost od ms. týká se lidí, kteří neumí vypínat ntb a nesmyslně ho jen uspávají, dělá to asi půlka lidstva. krám se pak v noci probouzí kvůli aktualizacím systému nebo aplikací.
může ti to být lhostejné, nebo se krám naučíš vypínat, nebo si projdeš zbytečnosti v plánovači úloh, v pospuštění a cizí služby v programu "ms autoruns".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny