Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy stativ - Vanguard Alta Pro2+ 263AB100 vs Vanguard Alta Pro 263AB

Chtel bych novy stativ, ten s tou "horizontalne možnou tyčí" (central sloupec jde vytáhnout a dát horizontálně). Vybírám momentálně hlavně z:
https://stativy.heureka.cz/vanguard-alta-pro-263ab/#prehled/?sort-filter=price_asc
(Vanguard Alta Pro 263AB)
a
https://stativy.heureka.cz/vanguard-alta-pro2-plus-263ab100/#prehled/?sort-filter=price_asc
(Vanguard Alta Pro2+ 263AB100)

Naprosto upřímně se mi spíše líbí ten starší model Vanguard Alta Pro 263AB... V závislosti na tom kde bych to koupil je i levnější... Navíc má:
1) Uzamykání nohou má "pákové" (ten druhý to "otočné"). Pákové je prý lepší protože více vydrží (delší životnost), prý obecně lidí preferují pákové (otočené je pohodlnější ale méně vydrží)...?
2) Má hák na konci toho centrálního sloupku - ten novější model toto nemá (!)
3) Zakončení nohou jsou "volitelne" (jdou vysunout) kovové hroty (v balení už, ten druhý je nemá v balení - musí se dokupovat a separatne instalovat) - nevím jestli bych to teda využil...
4) Z fotek mi přijde (ale to nevím jistě) že ten centrální sloupec co se vysunuje a jde dát horizonálně je delší u toho prvního/staršího modelu (Vanguard Alta Pro 263AB) - je to pravda? Nenašel jsem udaje o výšce/délce central sloupce - chtěl bych co nejdelsi.

Prostě at se dívám jak se dívám, tak mi jako lepší přijde ten starší a levnější (!) model...

Co jsem si četl recenze a díval se na youtube tak ten novější Vanguard Alta Pro2+ 263AB100, jediná jeho výhoda je snad jen v tom, že se obsluhuje pohodlněji (především to vytažení central sloupce)... Ale to je mi prakticky fuk... Ve všem ostatním mi ten starší model přijde prostě lepší, ten novější je podle mě HORSI a navíc drazsi (!)... Může mi někdo vysvětlit proc...? Nemá někdo zkušenost s oběma stativy...? Co ja na tom novém tak dobré že zasluju o tolik větší cenu? Podle mě je naopak horší...? (nebo je obecně prostě "stabilnější" z nějakého důvodu co nejde vyčíst z fotek a recenzí)...?
Nějaké tipy zkušenosti mezi těmito dvěma?
(případně tip na jiný podobný stativ s horizontálním centrálním sloupcem za podobnou cenu)?
Díky

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru