Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zelená obrazovka při přehrávání videa a problémy se zvukem

Ahoj,

standardně používám k přehrávání videa přehrávač VLC (teď jsem ho naposledy aktualizoval.) Bohužel se mi začalo stávat, že když pustím nějaký film, velmi často (ačkoliv ne vždy) naskočí úplně zelená obrazovka, zatímco zvuk jede normálně. Schválně jsem zkusil i film, který jsem měl přes VLC puštěný včera, kdy to normálně fungovalo. Teď naskočí pouze zelená obrazovka.

Stáhl jsem si proto ještě přehrávač GOM Player. Tady sice obraz běží normálně, ale zvuk zní pro změnu naprosto příšerně. Jakoby rezonuje. Zní to jenom o trochu lépe, než kdyby tu zvukovou stopu někdo nahrál na mobil nebo na kameru a pak to přidal k obrazu.

Windows Media Player pro jistotu nepřehrává už vůbec.

Nechápu, co se najednou stalo. Dosud to fungovalo úplně normálně a aniž bych cokoliv vědomě měnil, tak se to najednou takhle podělalo. Zkoušel jsem hledat i nějaké kodeky, ale jediné, co jsem našel, byla možnost přehrávač VLC přeinstalovat aktuální verzí. To jsem udělal, ale problém to nevyřešilo. Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím?

Pokud mi poradíte kodeky pro VLC, můžete mě prosím trochu nasměrovat? Žádné kodeky pro VLC jsem bohužel nenašel.

Díky moc. :-)

Předmět Autor Datum
instalace ovladacu predpokladam vlastni domaci, neni zakazan update ovladacu pres aktualizace.
brum brum 21.04.2023 12:47
brum brum
VLC používám jen jako nouzovku a pro přehrání nekompletního videa. Zkus si stáhnout a nainstalovat P…
Lukas1982 21.04.2023 12:54
Lukas1982
Vypadá to, že v Pot playeru to zatím šlape. Ten VLC se nevyřešil, takže ho odinstaluji. Díky. :-)
mobster 21.04.2023 13:59
mobster
Tak super. Klidně ho zkus zpátky nainstalovat, možná pojede s kodeky, které už jsou teď ve Win. Moc… poslední
Lukas1982 21.04.2023 17:27
Lukas1982
VLC většinou kodeky nepotřeboval, protože měl interní. Jinak si může volat normálně systémové kodeky…
ml1 21.04.2023 14:00
ml1

VLC používám jen jako nouzovku a pro přehrání nekompletního videa. Zkus si stáhnout a nainstalovat PotPlayer, je taky zdarma a za mě je daleko lepší. Případně si stáhni i doplňující kodeky, které Ti to při instalaci nabídne. Potom Ti pojede možná bez problémů i VLC, ale ruku do ohně za to nedám.

VLC většinou kodeky nepotřeboval, protože měl interní. Jinak si může volat normálně systémové kodeky, něco jako kodeky pro VLC neexistuje (když nepočítám to, že se kodekům dá nastavit blacklist a whitelist s jakými programy mají a s jakými nemají komunikovat).
Kdysi býval dobrý, ale už několikrát jsem měl pocit, že novější verze byla krokem k horšímu. Zatím ale neznám nic lepšího. Winamp je už trochu mimo, ten v nějaké verzi býval na přehrávání (i videí) lepší.

Někdy jsem se setkal s tím, že bylo nutné nastavit správný výstup - grafické rozhraní, VLC ve windows nabízí myslím 3 možnosti tak jak postupně přicházely (direct-X, opengl, ...), normálně stačí nechat auto. Ale na jednom počítači mi to blbnulo, tak jsem to tímhle opravil (prostě jsem postupně zkoušel, až jsem našel volbu, která fungovala). Koukám na to, těch možností je nějak víc (14), teda aspoň v linuxu, windows po ruce nemám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru