Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonfigurace připojení Wifi O2

Dobrý den všem.
Rád bych se ujistil o správnosti následujícího řešení a proto se vás odborníku raději nejprve zeptám:

Mám Wifi připojení od O2 s veřejnou IP adresou. Tuto mám nastavenou na WAN rozhraní venkovní jednotky (na střeše) ZTE WF830, kde je nastaven režim NAT z/do privátní sítě 192.168.0.0/24.
Z tohoto rozsahu LAN DHCP obdrží adresu WAN ethernet rozhraní "domácí" modem/wifi router ZXHN H267A V1.0 a na tomto ethernet WAN je nastaven další NAT na 10.0.0.0/24 z jehož rozsahu jsou přidělovány IP adresy zařízení v mojí domací síti.
Protože tento dvojí NAT hlavně komplikuje nastavení - směrování portů je potřeba provést 2x, možná i jistá latence apod. chci venkovní jednotku (wifi klienta) ZTE WF830 přepnout do režimu Bridge, namísto nynějšího módu NAT (viz obr.) a tím dostat přidělenou veřejnou IP adresu na WAN modemu ZXHN H267A. Ten bych chtěl navíc nahradit Mikrotikem.
Uniká mi prosím nějaký důvod, proč by to nemělo takhle fungovat?

A ještě prosím podotázka:
Když vypnu na venkovní jednotce DHCP server a nastavím nebo ponechám stávající 194.168.0.1 pevnou IP adresu a následně přepnu v nastavení WAN režim na Bridge, dostanu se bezpečně na této adrese do webového rozhraní? Chci se ujistit proto, aby při případné nefunkčnosti spojení měl možnost vrátit změny nastavení zpět. Sdílím připojení se sousedem a nedostupnost připojení by byla asi problém... :-D

Děkuji vám předem moc za odpovědi.

[UV9jIq.png]

[VgIldw.png]

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny