Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč proces v terminálu android Termux se nepauznul

Nejdřív dotaz, proč když jsem Měl v termuxu na androidu spuštěný proces, který kontinuálně přes while true;do...sleep 20;done vypisoval údaje, a zároveň NEměl aktivovaný wake lock, proč během hodinového nabíjení telefonu logování(cyklus while, tedy proces bash, tedy aplikace termux) stále běžel? Přirozeně ,telefon byl zamčen, displej nesvítil
Jsem zvyklý, že pokud není Acquire-d wakelock v Termuxu, procesy v shellu běží jen pokud je obrazovka aktivní(telefon není zamčený)

Používám terminál s aplikací Temnux na androidu.Má jednu vlastnost,kterou využívám:v notifikaci mám možnost vypnout,zapnout(Release/ackquire wakelock)wakelock. Poznámka: zde uváděný termín WAKE LOCK je termínus technicus té aplikace, ne androidu. (a současně mám nastaveno v OS andoird 11 Baterie: Neoptimalizováno, a tím pádem druhu související volba tohoto menu Omezení na pozadí je zašedlá.)
Využívám to tak,že terminál mám spuštěný furt, a wakelock vypnutý(kdybych vzácnou náhodou třeba nechal běžet logcat --follow). POkud chci(občas, nárazově,na nějakoz dobu) něco aby i běželo,logovalo furt i když uzamknu telefon, dám acquire wakelock.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru