Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Levný skener s kvalitním OCR, hledám

Jasné, ABBYY má větší možnosti.

Kdysi jsem na doporučení zkoušel verzi 8, abych porovnal rozpoznání oproti OmniPageSE 2.0 a pamatuji si (jak výborné pokusy, tak i problematické). Ovšem i s ABBYY to není úplně vždy snadné (hlavně ze začátku) bez vlastního přičinění (což není samozřejmě možné očekávat).

Pokud bych měl větší nároky (Pavel a jeho elektronické knihy, jak jsem odtušil), asi bych o něm (ABBYY) přemýšlel, ale já většinou skenuji texty jen do PDF, takže tím mám vše mnohem mnohem jednodušší.

Onen OmniPage SE používá také slovníky (český jistě), ovšem slova/výrazy v něm/nich neobsažené nejdou do slovníku přidat - musí se taková označená/rozpoznaná "chyba" vždy ručně přepsat. Ale očekávat velké věci od přibaleného "zdarma" softwaru není vždy možné, zvláště v případě, kdy existuje od jeho výrobce i "profi" verze ($499.99). Tady bude ABBYY jistě, tuším i finančně, výhodnější. Pro nenáročné uživatele snad postačí/může postačit (při troše šikovnosti, někdy štěstí na kvalitu předlohy) i přibalený pomocník ke skeneru, v tomto případě Canonu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny