Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na kompletní zálohování Outlooku.

Ahojte Pomalu se ze mě stává jiná osoba co se uživatelky PC týče. Roky jsem používala Libre Office, Thunderbird a Firefox. Nyní přišlo období kdy jsem začala používat Edge, MS Office a Outlook. A u něho jsem narazila na první problém. Neumím ho kompletně zazálohovat. U Thunderbirdu jsem používala MozBackup. Bylo to excelentní řešení ale poslední dobou nějak blblo. Jak Thunderbird tak i MozBackup. Prosím Vás tady o pomoc a radu v tomto problému. Jak lze zazálohovat celý Outlook, včetně nastavení jednotlivých účtů a hesel?

Předmět Autor Datum
Outlook sa zalohuje cez menu export/import, zalezi aku verziu pouzivas. Inak zalohovat ho mzoes aj r…
fleg 14.05.2023 16:54
fleg
Jen tak něco pro inspiraci. Třeba se bude hodit. https://support.microsoft.com/cs-cz/office/export-n…
mirha 14.05.2023 17:57
mirha
A proč z Thunderbird přecházet na Outlook?
Rce 14.05.2023 22:29
Rce
Byla jsem s ním spokojená. Jenže se časem začal sekat, pracovat pomalu, vyskakovaly mi hlášky, že Th…
Darina Lakovičová 14.05.2023 22:51
Darina Lakovičová
Ak pojde vsetko tak ako ma budes za isty cas spominat na zlaty Thunderbird.
fleg 14.05.2023 23:27
fleg
Nedalo mi to. Stahla jsem si novy Thunderbird a nainstalovala. Říkám si jestli nemáš pravdu a já ned…
Darina Lakovičová 15.05.2023 00:42
Darina Lakovičová
Pokud používáš 12 let starý program MozBackup tak se ani moc nedivím, že ti to nefunguje.
kacikac 15.05.2023 01:32
kacikac
Mně teda TB funguje ... Pokud používáš IMAP, jaké zálohy potřebuješ (majly jsou na serveru)? Konfig… poslední
dsa 15.05.2023 07:41
dsa

Outlook sa zalohuje cez menu export/import, zalezi aku verziu pouzivas. Inak zalohovat ho mzoes aj rucne, vacsinou nje ulozeny v tvojom profile/appdata/roaming/outlook, alebo tak nejako podobne;o).
Prechod na Outlokk nie je zrovna stastne riesenie, novsie Outlooky su este menej prehladne ako stare.

Byla jsem s ním spokojená. Jenže se časem začal sekat, pracovat pomalu, vyskakovaly mi hlášky, že Thunderbird nereaguje nebo neodpovídá. Řešila jsem to s někým z Mozily. Chtěli poslat nějakej log tak jsem jim ho poslala. Odpověděli mi, že si mám nainstalovat novou verzi. Chtěla jsem si zálohovat klienta za pomocí MozBackUpu. Ups a ono se mi to nepovedlo. Nefungovalo to. Stáhla jsem si z jasnapaka znovu MozBackUp a zaloha probehla. Uninstal Thunderbirdu a instalace nového - tak jak mi to napsali z Mozily. Nainstalovala jsem a šla obnovit klienta. Nic. Nefungovalo. Poprvé, podruhé, potřetí. Najednou to napočtvrté šlo. Musela jsem vše spouštět ale jako admin. Otevřu Thunderbird a byla jsem v háji. Obnovila se jen polovina emailových účtů. To byla poslední kapka která chyběla. Tak proto. A proč zrovna Outlook? Protože mě to nestálo ani korunu. Dostala jsem to od našeho IT.

Nedalo mi to. Stahla jsem si novy Thunderbird a nainstalovala. Říkám si jestli nemáš pravdu a já nedělám chybu. Zadám si tam svůj účet na tiscali a jdu stáhnout poštu. Ťuk, najednou nic nejede a v horní liště se objeví zpráva, že Thunderbird nereaguje. Pak začne reagovat a stahovat poštu. Jenže po chvíli se opět nic neděje a na liště naskočí jiná hláška, že Thunderbird neodpovídá. Nechám to chvíli tak a po té chvíli se pošta stáhne. Jdu se pokusit obnovit opět klienta pomocí MozBackup. Nic. Kámoška mi říká, že to bude určitě blbým připojením k netu a nebo tím, že je internet pomalý. Posílám ji spát protože moje optika 1000/300 Mbps nejeví chyby. Zadám si svůj účet do Outlooku a vše běží rychlostí blesku. Ale štve mě prostě to, že se nedá Outlook zálohovat jako ten Thunderbird. Takhle funguje Evolution jenomže ten není pro Windows. Budu muset udělat to, čeho jsem se chtěla absolutně vyvarovat. Dual-Boot. Ještě chvilku mi říkejte, že budu vzpomínat na zlatej thunderbird. :-):-):-*:-*

Mně teda TB funguje ...

Pokud používáš IMAP, jaké zálohy potřebuješ (majly jsou na serveru)? Konfigurační údaje k účtu snad není problém zadat znova (pokud těch účtů nejsou stovky). I u SMTP můžeš nechávat majly na serveru. Koneckonců si můžeš majly extra kopírovat do lokálních složek. Taky si můžeš prostě kopírovat celou "složku pro TB". MozBackup už dlouho není udržovaný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru