Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chrome : oblast stránek přestane reagovat na kliknutí

Dobrý den, štve mě hodně jeden problém s Windows 8 a Chromium. Prohlížeč mívám dlouho spuštěný a čas od času k němu dojde k "nenávratné chybě". veškeré stránky přestanou reagovat na ( L,R) kliknutí Kterékoli okno, který koli tab, i nově otevřené okna/taby.To je ale vše. Jiné aplikace nejsou postiženy. Dokonce je postižena jen oblast stránky+ developer tools, takže adresní řádek a dokonce dialogy javascript:alert() fungují na označení/odkliknutí. Díval jsem se i jestli nemám spuštěné nějaké grafické programy, co si "chtějí přivlastnit" myš.

S dodatkem, že ovládání nejde ani myší ani touchpadem.

Mám pocit, že chyba souvisí nějak s přidáním /refreshem myši (do) v OS (ale možná i browser samotný nějak dělá lowlevelovější operace s vstupními zařízeními). Proto jsem taky zkusil bluetooth myš vypnout/zapnout, připojit jinou myš.

Jak poznám , jak se to stalo ? (Jak se to obvykle stane, co je průvodní jev?): Mám pocit,že nějak zůstane "uvíznutý drag+drop", protože je to obvykle(ale ne pravidlem) spojené s tím, že najednou na stránce mi zůstane jakoby aktivované tlačítko myši - označuji, text... Když přepnu stránku nebo zavřu, pak už klikání nejde.

Jak se z toho dostat, bez zavírání browseru? Nyní třeba ovládám přes Tab buttony a hrefy, ale u zpitomnělého chromého je to ovládání za starou bačkoru, stará opera uměla i přes Shift šipky, tudíž se šlo pohybovat ve 2D, tady (shift)Tab jde jen v "1D"

Předmět Autor Datum
Především bych aktualizoval na W10 nebo aspoň na W8.1. Snad nikdo už nepoužívá W8. poslední
dsa 15.05.2023 09:46
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru