Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem platby kartou online na internete

#18

Už jsem to tam psal. Navíc, podle toho, co tu píšou a jak funkci popisuje KMX, snad jediná ČS pracuje s virtuální kartou jako s něčím, co zvyšuje zabezpečení. Číslo karty se generuje při každé transakci nové. U ostatních se jedná jen o běžnou kartu s trvalým číslem, která není plastová ale elektronická. Respektive takto tu funkci popisují na svých webech. Neprocházel jsem sice úplně všechny banky, ale jen ty běžné známé, takže mě kdokoli může doplnit.

A co se týká toho, jak si KMX na kartu posílá peníze, tak to bych si tipnul, že má banka vyřešené tak, že uživatel dostane byť možná skrytě, podúčet ke svému účtu a k tomu podúčtu je vydaná karta. Uživatel si pak přesouvá peníze na tento podúčet před placením. Jistě proč ne, ale omezení peněžní částky pro internetové platby na hlavním účtu je v podstatě to samé. Navíc princip přesouvání peněz mezi hlavním účtem a vedlejším účtem doufám dělají všichni. (Je mi jasné, že ne, ale měli by.)
Přeci mám hlavní účet a k němu mám u každé banky zřízen vedlejší spořící účet a všechny peníze přesouvám na spořící účet, kde se mi úročí a na hlavním účtu mám jen částku potřebnou maximálně na měsíc pro život nebo lépe na týden a jednou za tu dobu se přihlásim do banky a peníze doplním.
(Vlastně u mBank to nelze, ta vám sebere úročení, pokud máte na spořícím účtu víc jak 100.000 Kč, banka zoufalců. Sorry.) ]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny