Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem platby kartou online na internete

Je přeci jedno, jestli je karta fyzická plastová nebo elektronická virtuální, pokud zůstává stejné číslo karty, CVC kód a datum expirace. Vždycky je stejně zneužitelná. Pokud je číslo karty pro každou transakci znovu generované, tak je samozřejmě virtuální karta bezpečná. Budu-li si totiž něco kupovat u neznámého obchodníka a následně po skončení transakce nebude číslo karty na mém účtě zrušeno, vždycky ho může zneužít. Jak to tedy je u té mBanky, mění se ti některý z těch údajů s každou transakcí?
O to mi jde, u ČS jasně píšou, že se mění, ale u jiné banky jsem nic takového nedohledal. Pokud se mění, je to OK, pokud se nemění, nemáš to zabezpečené víc než, kdybys měl plastovou kartu.

mSpoření:

V případě zůstatku 100 000,01 Kč a více se na celou částku, tedy i částku do 100 000 Kč, uplatní sazba 0,01 % p.a..

V žádné jiné bance jsem na podobnou zoufalost nenarazil. Budeš hlídat, jestli jsi náhodou na spořák neodložil 2-3 platy a nepřesáhl možné maximum? Ale třeba tuto tragickou podmínku na Slovensku nemáte.
mBanku jsem někdy před 20 lety měl, chtěli měsíční poplatky za kartu, pokud tou kartou každý měsíc neutratim poměrně dost peněz. Účet jsem okamžitě zrušil a mBank se od té doby vyhýbám.
Ségra tu jejich banku má a posílají jí reklamní SMS, volali jí a nabízeli nějaké další produkty, což nechápu, že to někoho v dnešní době baví. Mně to teda s těma SMS dělala i Moneta, taky jsem tam obratem účet zrušil.

Jasně, že mi to inflaci ani náhodou nekryje. Spíš to beru jako bezpečnostní pojistku. Na účtě, ke kterému je vydaná karta, mám pár korun a zbytek mám odložen na spořícím účtě propojeném na hlavní účet. Je teda jednoduché si okamžitě přesunout peníze, pokud je potřebuju a zároveň nemám všechny peníze na "kartě". Takže to samé, co děláš ty, akorát mi tam navíc běží nějaký drobný úrok. Ikdyž stejně ten problém peněz "na kartě" řeší limity karty. Takže ta diskuze je vlastně zbytečná. Prostě stačí pracovat s limity karty a dál netřeba nějak dál bezpečnost nakupování na internetu prožívat. Nakonec stejně nějčastější podvod je ten, že někde dobrovolně zaplatíš a zboží nikdy nepřijde. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny