Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem platby kartou online na internete

Svět se mění. Taky si všímám, že věci jsou jiné, něž byly při minulém nákupu. Třeba nedávno jsem platil německé známky a ta jejich platební brána vyadala hodně divně (už jsem tam jednou nakupoval a tohle bych si pamatoval). Jsem zvyklý, že na takto malé částky (šlo o 3x€0.95) je to nejvyšší zabezpečení s e-pinem a opisováním sms kódu. Tentokrát stačilo jen opsat údaje z karty.

Ale tak jak nás banky přesvědčujou o nejvyšším zabezpečení, tak jsem pomalu ztratil strach. Jako základní ochranu mám limity karty, které mám buď na nule nebo na nějaké zanedbatelné částce (abych na např 3€ za místenku nemusel limit zvedat) a zvedám je až před placením a pak je zase srazim dolu.

Moje vůbec první platba kartou byla asi 7000 korun, tehdy stačilo jenom opsat písmena a čísla na kartě a bylo hotovo. To mě tehdy hodně vyděsilo. Od té doby mám pocit, že čím menší částka, tím věřsí zabezpečení, kupuju jízdenku na vlak z jedné vesnice do druhé za 20 korun a vše jede naplno (epin, ověřovací sms). Pak platím 500 za něco jiného a neni potřeba vůbec nic. Asi to záleží i na obchodu, jak moc mu banka věří, nebo co já vim. Pořád by ale limity karty měly být tomu všemu nadřazené, pokud tam mám nulu, neměl by mi nikdo nic tímto způsobem ukrást. Nebo se pletu a jsou nějaké způsoby, jak ten limit prolomit?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny