Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhasínání monitoru.

Zdravím všechny,
nevšiml si nějaký majitel GeForce karty řady RTX2070S, po updatu posledního driveru takové neduhy, že mu občas zhasne monitor? Děje se to zcela náhodně, na 2 vteřiny. Většinou, když chci pustit video na YT a má se zapnout takové to stínování okolo rámu obrazu. Při hře nikdy. Taky jsem si všiml, že se to stane vždycky, když vpravo nahoře vyjede GeForce Experience (takovej ten soft driveru, kde můžete nahrávat záznam ze hry a sledovat výkon/základní teploty CPU/GPU).. a pak lusk, na 2 vteřiny tma a dobrý...
Zajímavé je, že teď to v posledních osmi hodinách práce neudělalo nic. Také mě napadá (a třeba jako rada pro ostatní..)
- Poprvé jsem si toho všiml, když jsem se hrabal v nastavení přehravače Codi. Když jsem chtěl zapnutý film roztáhnout na celou obrazovku, tak se kvůli tomu vždycky musel přepnout režim monitoru, na kterém mám zapnuté sledování výkonu a aktuálního režimu obrazovky. Když video roztáhnu, přepne se monitor z 165Hz na 60Hz. To způsobí onen černej blik - video pak samozřejmě nevypadá plynule. To jsem opravil. Je tam nastavení obnovovací frekvence z default na pevnejch 165Hz.
G-Sync mám zapnutý.

- jinak, problém zmizel po tom, co jsem Codi nastavení přásknul do defaultu. Je možné, aby nastavení jedné aplikace, která je vypnutá, "schazovalo" grafickej ovladač v situaci, která s ní vůbec nesouvisí? Taky mi na YT přibyl takovej obrázek, na kterej když kliknu, tak obraz vypadá, jak když to přeženete s TAA a saturací v nastavení vizuálu hry.

Jde mi o to, jestli mám kupovat pro sichr lepší DP kabel, poslat monitor na reklamaci nebo vybírat jinou kartu.. :-) :beer:

Předmět Autor Datum
Nejprve odinstaluj GeForce Experience. Pokud to přestane dělat, tak nemáš co reklamovat. A pokud my… poslední
RedMaX 01.06.2023 22:43
RedMaX

Nejprve odinstaluj GeForce Experience. Pokud to přestane dělat, tak nemáš co reklamovat.

A pokud myslíme stejný přehrávač, tak se jmenuje KODI s písmenem K.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru