Řešení:

Předmět Autor Datum
Skúšal si nakonfigurovať cez SW od výrobcu tej grafiky a svieti iba jeden ventilátor? Ak áno a nemáš…
KMX 02.06.2023 18:23
KMX
Tobě taky dobrý den nebo ahoj... po montáži RTX 4080 funguje pouze 1 RGB ventilátor a RGB na GPU a…
Lukas1982 02.06.2023 18:24
Lukas1982
5 RGB ventilátoru mám připojených na fan hub a svítí pouze 1 ;) RGB na grafice funguje i na desce :)…
biell 02.06.2023 18:51
biell
Tak vyskúšaj či si pri manipulácii s GPU nejaky kabel nepovytiahil ale že ich tam máš poriadne zapoj…
Lorenzo 02.06.2023 19:14
Lorenzo
Mohol si pri zapájaní grafiky nechtiac zatiahnuť káblik pre fan hub? Môže to byť poškodený kontakt,…
KMX 02.06.2023 19:17
KMX
Počkaj si na rady skúsenejších Proč? Vždyť je to dobrá rada a stejně nic jiného nejde vymyslet. OT:…
Lukas1982 02.06.2023 19:54
Lukas1982
Najlepšie je keď niečomu venuješ hodiny a stalo sa mi že aj týždne až som nakoniec zistil že je príč…
KMX 03.06.2023 07:03
KMX
Najlepšie je keď niečomu venuješ hodiny a stalo sa mi že aj týždne až som nakoniec zistil že je príč…
Lukas1982 03.06.2023 10:57
Lukas1982
Tak buď je něco s nějakým kabelem nebo ta 4080 má svoje RGB a je tam nějaká se kolize. Nenapsal jsi…
MM_tank 02.06.2023 20:24
MM_tank
Grafika asus rog strix 4080 oc ;) zítra kontrola kabelu ...
biell 02.06.2023 21:31
biell
(mimo uvedené) Jestli mas nainstalovanou a ridis (ten fan hub ) RGB pres SW typu AURA Sync, tak se p…
HPET 02.06.2023 22:14
HPET
Kabel nebyl doražený :) děkuji
biell 03.06.2023 18:59
biell
No jo, nejsem sám :-) poslední
Lukas1982 03.06.2023 20:49
Lukas1982

Skúšal si nakonfigurovať cez SW od výrobcu tej grafiky a svieti iba jeden ventilátor? Ak áno a nemáš teda nejako nakonfigurované aby svietila len časť podsvietenia tak takmer určite bude problém HW charakteru. Nepíšeš aká je to grafika len aký je grafický čip. Príde mi to dosť divné, ak správne rozumiem tak nefunguje len RGB alebo sa vetrák ani netočí? Môže byť zlá LED dioda, prelomený káblik alebo niečo s konektorom vetráku od výroby.

Tobě taky dobrý den nebo ahoj...

po montáži RTX 4080 funguje pouze 1 RGB ventilátor a RGB na GPU a desce funguje

Takže jaký máš problém? Nemyslíš náhodou RGB na chladiči procesoru s tím, že na grafice jede jen jeden ze dvou? Máš to správně zapojené, není na škodu to zkontrolovat.

Mohol si pri zapájaní grafiky nechtiac zatiahnuť káblik pre fan hub? Môže to byť poškodený kontakt, prelomený káblik. Teraz nedávno som si v mojom PC všimol pri výmene HW že jeden káblik od ventilátora sa fyzicky opieral o pasívny chladič na doske. Normálne ho v tom mieste uškvarilo a už bolo vidieť kontakt pod izoláciou. Čiže skontroluj napájací kábel fan hubu, to isté ostatné káble. Počkaj si na rady skúsenejších, možno by to teoreticky mohol byť aj zdroj ako príčina problému. V tomto neviem, žeby tak zanedbateľné niečo ako RGB vetráky by zapríčinilo nejaký limit.

Počkaj si na rady skúsenejších

Proč? Vždyť je to dobrá rada a stejně nic jiného nejde vymyslet.
OT: Jednou nebo dvakrát jsem zažil, kdy byl ventilátor bloklý kabelem a netočil se (bůhví jak dlouho). Závada byla jasná, ale po rozdělání toho větráku bylo vidět, jak se "tavilo" vinutí a začalo dřít o okraje magnetů. Stačilo to naštěstí jen pořádně vyčistit a zase to fungovalo jak má. Možné je všechno a každá rada, která dává smysl je dobrá... Ono někdy je dobrá rada i zjevně ta nesmyslná, ale i to někdy pomůže :-)

Najlepšie je keď niečomu venuješ hodiny a stalo sa mi že aj týždne až som nakoniec zistil že je príčina problému nejaká totálna banalita. Včera som 3-4 hodiny riešil nefunkčnosť skenera tlačiarne HP. Začal som celkovou preinštaláciou základného balíka ovládač/SW od HP. Všetko som resetoval a pokračoval resetom samotnej tlačiarne a nič nepomohlo. Už som bol v koncoch a nechápal som prečo tlačiareň fyzicky skenuje a reaguje na príkazy z PC ale nechce odoslať sken do PC. Vieš kde bol problém? HP tam pridalo účelovo nejakú formu SW kurvítka, už nie je možné to takto skenovať a nepomôže ani staršia verzia SW na ktorej to predtým fungovalo. Vynucujú používanie aplikácie HP Smart(MS store) kde zároveň na skenovanie ešte vynucujú vytvorenie účtu, zadaj kompletné údaje zhromažďuj online všetko čo skenuješ, veď prečo nie, pancharti! Tak som našiel alternatívu https://apps.microsoft.com/store/detail/windows-skenovanie/9WZDNCRFJ3PV funguje okamžite bez nutnosti inštalovať ovládače/SW tlačiarne, základné veci sa tam dajú nastaviť a je to extrémne rýchle a spoľahlivé na skenovanie. Na druhú stranu tak fajn neodošlem sken firme HP ale MS, aspoň je to jednoduché na použitie bez nutnosti čokoľvek registrovať.

V oblasti okolo PC/HW sa až podozrivo často ukazuje ako problém práve kábel :-D
To by ma zaujímalo ohľadom toho pretavenia izolácie káblov vo vnútri PC/NTB že aká je bežná prax. Moja skúsenosť bola tentokrát prvá že to prepálilo ten káblik od ventilátora a nikdy predtým som to nezažil. Odhadujem že bežné káble od zdroja v tej tvrdej izolácii s tým opletom navyše tak tam by som nečakal že by bol problém ale tie kábliky od vetrákov si myslím že sú najzraniteľnejšie a do budúcna budem vždy dávať pozor aby bola medzera medzi káblikom a kovovou časťou nejakého chladiča.

Najlepšie je keď niečomu venuješ hodiny a stalo sa mi že aj týždne až som nakoniec zistil že je príčina problému nejaká totálna banalita.

To mně ani nepřipomínej :-) Vždycky se mně vrátí ten příběh několikrát rozdělaného a složeného PC a po dlouhé době zjištění, že jsem na prodlužovačce neměl zapnutý vypínač... Toho se ale asi už nikdy nezbavím :-) Dneska se tím bavím, ale tehdy to bylo pro mě peklo.
Proto se občas nějakého tazatele zeptám, jestli mu jde skutečně napětí do zdroje. Už jsem měl pár případů, kdy to měl někdo vypnuté na zdroji, takže nejsem sám :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru