Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vrácení zboží z Allegra

Dobrý den. Koupil jsem si na Allegru od polského prodejce nějaké staré operační paměti do notebooku (platba předem kartou, doprava Zásilkovna- vyzvednuto osobně na zvoleném výdejním místě)- místo pamětí přišla krabička plná procesorů. Zadal jsem na allegru vrácení tohoto zboží, nebylo to kupováno s dopravou zdarma, tudíž to asi musím vrátit na vlastní náklady. Ale vůbec nevím, přes koho to poslat zpátky? Přes Českou poštu? Vyplivlo to na mě polskou adresu toho prodejce.. Četl jsem podmínky vrácení zboží na allegru ale moc tomu nerozumím- nevím, jestli prodejce nabízí vrácení zdarma, v zásilce žádný štítek nebyl, u kupovaného zboží bylo u popisu uvedeno ,,s omezeným právem na odstoupení od zboží" a toto je tam popsané jako když chcete vrátit např. dvousložkovou barvu, kterou jste už smíchali nebo motorový olej nalijete již do auta.. A v podmínkách vrácení na allegru je, že pokud vracíte zboží na vlastní náklady, můžete si štítek nebo kód pro vrácení zboží koupit přímo od dopravce... nevím u koho? u zásilkovny? mám jen polskou adresu prodejce.. Děkuji moc za rady..

Předmět Autor Datum
Z toho čo čítam si v blbej situácií a nepredpokladám že sa ti podarí z toho vykľučkovať. Koľko si za…
KMX 05.06.2023 16:18
KMX
Podvod to snad není, prodejce má přes 2 tisíce pozitivních a jen 16 negativních hodnocení. Jen nevím…
nodj 05.06.2023 16:30
nodj
A Zásilkovna do Polska nedopravuje?
Jan Fiala 05.06.2023 17:22
Jan Fiala
Ano mela by a melo by to byt o hodne levnejsi nez Ceskou postou. Ja jen nevedel, jak se resi vratky…
nodj 05.06.2023 18:34
nodj
Tak nikde nemá telefonní číslo, jen ten allegracky email, tak to asi poslu zitra pres Ceskou postu,…
nodj 05.06.2023 19:48
nodj
V tom prípade to vyzerá na zámenu objednávok. Niekto objednal tie procesory a predajca to prehodil t…
KMX 05.06.2023 18:15
KMX
Ze všeho nejdřív s prodejcem normálně komunikuj.
Kyncl 05.06.2023 16:25
Kyncl
Napsal jsem mu teď..
nodj 05.06.2023 16:37
nodj
Seriozny predajca ti nemoze poslat namiesto pamate plno procesorov...ktore ak by boli nove su neikol…
fleg 05.06.2023 18:07
fleg
Ty procesory nove nejsou a jestli funguji nevim.. tak se bud spletl nebo poslal nejaky odpad.. Ale z…
nodj 05.06.2023 18:16
nodj
No neměl by, ale stát se to může. Někdo si třeba tiskne doručovací adresu, ale omylem ji nalepí na j…
Lukas1982 05.06.2023 19:36
Lukas1982
Tak to dopadlo tak, ze jde o zamenu baliku s clovekem z ČR, ktery take objednaval z Allegra, tak si…
nodj 06.06.2023 07:30
nodj
Jé, tak super. Jsem rád, že ses na to nevykašlal a snažil ses někoho kontaktovat a že to dopadlo tak…
Lukas1982 06.06.2023 13:55
Lukas1982
Nikdy som v logistike nepracoval ale mám obdiv a rešpekt voči ľudom pracujúcim v tomto odvetví. Názo…
KMX 06.06.2023 15:57
KMX
Chtěl jsem dát souhlasím i nesouhlasím zároveň, ale vypadá to blbě. Mrkni se klidně sem https://www.…
Lukas1982 06.06.2023 20:38
Lukas1982
Tak daj nesúhlasím :-) V tomto mám iný pohľad a nikto ma nepresvedčí... Prevzal som za svoj život st…
KMX 06.06.2023 21:06
KMX
Nemyslím že je to reálne ale vyslovene točené na poškodenie v tomto prípade českej pošty. Mi to vid…
IQ37 07.06.2023 11:05
IQ37
Jasné, to já chápu. Může to být reálné, ale nemusí. To asi nikdo z nás neposoudí. Já takové chování… poslední
Lukas1982 07.06.2023 15:22
Lukas1982

Z toho čo čítam si v blbej situácií a nepredpokladám že sa ti podarí z toho vykľučkovať. Koľko si zaplatil? To čo si dostal je úplne bezcenné? Pravdepodobne si bol obeťou podvodu. Máš video z rozbaľovania kde ešte pred samotným rozbalením vidieť neporušené všetky strany balíka a taktiež štítku? Ak máš tak to môže niekedy pomôcť, ja v prípade drahých balíkov vždy takto točím na kameru a pár krát to už pomohlo potom s reklamovaním. Ak nemáš nič len slovo tak nečakaj že ti niekto uverí. Je to čisto slovo proti slovu. Ty povieš že poslal balík s bezcenným obsahom a on povie že poslal na čom ste sa dohodli.

Podvod to snad není, prodejce má přes 2 tisíce pozitivních a jen 16 negativních hodnocení. Jen nevím, jak to poslat zpátky, jsem na allegru nový. Právě, že to má o hodně větší hodnotu.. Objednával jsem paměti za 400,- plus doprava (Zásilkovna) a přišlo asi 11 procesorů (většinou Intel čtyřjádra Core Quad, pak orocesory Intel I3 a jeden výkonný I7)

Tak nikde nemá telefonní číslo, jen ten allegracky email, tak to asi poslu zitra pres Ceskou postu, jelikoz stejne mi ted nejde aplikace Zasilkovna na mobilu (ted nechci rozepisovat proc) a musel bych to posilat pres nekoho v rodine z jejich mobilu z aplikace Zasilkovna..

V tom prípade to vyzerá na zámenu objednávok. Niekto objednal tie procesory a predajca to prehodil takže máš za 400kč hodnotné procesory a naopak ten druhý kupujúci má staré pamäte za veľké prachy a aktuálne zrejme hromží čo sa stalo. Robíš dobre že sa to snažíš vrátiť. Jednak z morálneho hľadiska ale tiež ber do úvahy že toto by pravdepodobne neprešlo. Ak by si to neriešil alebo zatajil tak časom by z toho mohol vzniknúť problém. Sú typy ľudí že hrajú mŕtveho chrobáka a síce v mojom okolí som to nezažil ale čo viem tak dokonca aj keď ti prídu na účet peniaze o ktorých nič nevieš a teda sa dá predpokladať že ide o omyl a niekto zaslal peniaze na iný účet. Neoplatí sa to tajiť a peniaze treba vrátiť. Takže klobúk dole za tvoju snahu. Ak bude druhá strana podobne čestná tak možno dostaneš odmenu.

No neměl by, ale stát se to může. Někdo si třeba tiskne doručovací adresu, ale omylem ji nalepí na jiný balík. Nebo když s tím jde přímo na poštu nebo si zavolá doručovací službu (PPL, DPD, TOPTRANS) nebo jiné přepravní společnosti, tak se může stát, že řidič přelepí vytisknutým štítkem původní adresu. Prostě ty balíky zamění. Nebo má prodejce více zásilek k odeslání a splete se. Nehledám v tom úmysl, stát se to prostě může a občas stane.
Neříkal bych ani, že je to něčí "vina", ale spíše "chyba". Tím nechci nikoho omlouvat, ale už jsem to zažil a občas se to stane, s tím nic neuděláš.
Kdo nechybuje nežije nebo jen předstírá, že nechybuje... Jde jen o to tu chybu napravit a příště si dát pozor.

Jé, tak super. Jsem rád, že ses na to nevykašlal a snažil ses někoho kontaktovat a že to dopadlo takto. Snad už to bude v pořádku. Ještě bych dodal, že bych neúčtoval nikomu z vás poštovné, protože chyba nebyla na straně ani jednoho z vás, ale na vině je prodejce nebo přepravce. To ať si vyřídí mezi sebou. Když kolikrát vidím, kdo s tím jezdí nebo jak se chovají k balíkům, tak je to katastrofa. Většinou to jsou ty mladší ročníky, ti starší podle zkušeností jsou zodpovědní a přesní. Když předpokládají nějaké zpoždění, tak osobně zavolají, což je za mě super přístup.

Nikdy som v logistike nepracoval ale mám obdiv a rešpekt voči ľudom pracujúcim v tomto odvetví. Názor že ako s balíkmi zaobchádzajú a ako komunikujú je z môjho pohľadu väčšinou chyba zo strany zákazníka a nie kuriéra a iných. Balík má byť poriadne zabezpečený proti nárazom, neviem čo si ľudia predstavujú že im to bude niekto ukladať akoby všetko bolo z porcelánu. Všimni si ako je zabalená elektronika od výrobcu. Je to riešené štýlom aby to pokrylo 99% zaobchádzania s balíkom. Ďalšia vec je komunikácia. Zavolá kuriér a zákazník nie je doma tak to pochopiteľne kuriér nepríde doručiť o 19:00. Na vine je vždy kuriér že zákazník nie je doma. Klasika... Niekedy je mi až ľúto že si ľudia nevážia ich prácu. Aj ten problém s prehodenými štítkami sa môže stať. Nevidím na tom nič zlé ak sa to nedeje príliš často.

Chtěl jsem dát souhlasím i nesouhlasím zároveň, ale vypadá to blbě. Mrkni se klidně sem https://www.loupak.fun/video/ze-sveta/23356-ceska-posta-zachazeni-s-baliky
Není to nijak fingované. U někoho opravdu běžná praxe, kterou jsem viděl na vlastní oči.
Když jsem byl se psem na procházce, tak jsem viděl kurýra, jak vyhodil z dodávky balík, poté si na něj sednul, zapálil si cigáro a vzal do ruky mobil a telefonoval.

Proti telefonování ani kouření nic nemám, ale proč si nevozí nějakou malou kostku (taburet) a proč si sedá na zásilku? Na zeptání se proč na tom sedí mně odpověděl "nemám židli, stejně to tak dělá každý". Nechápu takové chování. Jak ale říkám, každý takový není jsou i výborní borci, které ta práce baví, jsou zodpovědní a při těžké zásilce neváhají pomoct. Tohle byl ale pro mě ale zážitek, na který asi nezapomenu.
Je jasné, že skoro každý balík jde přes několik lidí a ne vždy za nějaké poškození může řidič. Já si jich vážím, teda těch slušných a poctivých, ale není jich až tak moc.

Tak daj nesúhlasím :-) V tomto mám iný pohľad a nikto ma nepresvedčí... Prevzal som za svoj život stovky balíkov a odoslal približne stovku. Preberám balíky od všetkých známych prepravcov a odosielal som 99% cez poštu. Negatívne skúsenosti mám prevažne toptrans nadrozmerné z CZ a tiež REMAX, čo viem kúpila ich packeta. Viem že češi nadávajú na kuriérov viac ale aj u nás je to bežné. Lenže ja občas nechápem prečo. Že sa nájde nejaký magor a obviním celú spoločnosť? Prípadne že sa niekomu nedarí alebo už nezvláda tlak z vedenia hlavne pred vianocami je to šialenstvo. Povolanie kuriéra je dosť masaker, nezažil som to ale to dá rozum že to robiť nechceš. Celý deň hore dole a neustále stres a vo výsledku ani veľa nezarobia.

To čo je vo videu, toto už samozrejme nie je normálne. Lenže zamysli sa. Točené je to evidentne na mobil alebo kameru v ruke čiže on musel vedieť že je natáčaný. Nemyslím že je to reálne ale vyslovene točené na poškodenie v tomto prípade českej pošty. Že sa takéto niečo reálne deje nepopieram. Ako som písal, nájde sa magor všade... Lenže taký blbec nebude kuriérom dlho, proste sa to prevalí.

Nemyslím že je to reálne ale vyslovene točené na poškodenie v tomto prípade českej pošty.

Mi to video připadá taky jako falzum. Za pravost bych ruku do ohně nedal.
Všechny ty balíky/krabice, které vyhazoval z toho vozu, se mi zdály prázdné (podezřele lehké).
Ale je možné, že vezl s nafouknuté balónky... :-)

Jasné, to já chápu. Může to být reálné, ale nemusí. To asi nikdo z nás neposoudí. Já takové chování ale viděl na vlastní oči a to reálné bylo. Je to ale chování různých jedinců a je to asi v každém oboru. Tohle chování některých kurýrů může ovlivnit snad jen hodnocení předání zásilky a jeho pravdivé vyplnění, což trochu funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru