Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Vystřelení odezvy" chyba moje nebo provider?

Dobrý den, obracím se zde na chytřejší, jelikož jsem na toto téma hloupý.
Několik dnů mě trápí, že při hraní her mi pravidelně na pár vteřin vystřelí odezva / ping.. příklad u hry World of Tanks - jedu s tankem, ping kolem 10-30 a najednou na pár vteřin skočí ping na 100-200, tank se stává neovladatelným, jede si, kam chce apod..a zase se to zklidní. Děje se to u všech online her.
Jen podle toho, co jsem se dočetl zde nebo na internetu, umím maximálně hodit ping na různé IP adresy, aby to vypsalo tu odezvu, bohužel z toho nedokážu identifikovat, jestli je problém u mě nebo u poskytovatele. Co se týče rychlosti je vše ok, trápí mě jen ta odezva. Kdybych volal poskytovateli, určitě by mi řekl, že je vše ok.., jelikož jsem laik, tak bych kývl a zavěsil.., poradil by mi tady, prosím, někdo, co poskytovateli říct a jestli si stát za tím, že chyba je u něj?

Přikládám screen z pingování mého routeru a IP poskytovatele (pokud jsem to udělal dobře, pokud ne, dodám jakékoli info, co bude potřeba).
Mám připojení přes Wifi, router je přes jednu zeď a je jedno, kde se zrovna nacházím, děje se to pořád..., jak na 2.4Ghz tak na 5Ghz síti.
Veškeré ovladače na síťovku jsem aktualizoval, zkoušel i starší, než nabízí výrobce notebooku a výsledek stejný..

Router: Huawei EG8145V5
Můj notebook: VICTUS by HP 16-e0912nc Performance Blue

Děkuji předem za případné rady.

Předmět Autor Datum
Skúsiť môžeš pripojiť priamo RJ45 kábel čiže odstrániš z rovnice wifi ak je problém tam... Prejdi si…
KMX 13.06.2023 17:54
KMX
Díky za reakci.. Zítra koupím kabel a zkusím. K routeru je moc krátký na vyzkoušení.. Možnosti jsou…
David123789 13.06.2023 18:21
David123789
souhlas. přes jednu zeď jde snadno dostat kabel pod prahem. a máš nafurt vyřešeno útlum, rušení, sdí…
lední brtník 13.06.2023 20:09
lední brtník
Snadno :-) Tak ja žijem asi v inom vesmíre v ktorom je to zložitejšie. Ak máš novostavbu a všetko s… poslední
KMX 14.06.2023 16:45
KMX
Na prvý pohľad to vyzerá ako spôsobené poskytovateľom. Záleží aj od jeho technológie.. optika, dsl,…
pozorovateľ 14.06.2023 07:03
pozorovateľ
Naozaj ,.uůže se to stávat vďaka. Prevadzkovatelam.a muže to být i "polozaseklý router" někde po ces…
jamaron 14.06.2023 11:18
jamaron
Hele to je prostě Poda, v Mejtě to všechno ovládla ona, předtím jsem byl u VMnetu a tam sem to měl k…
HonzaxD 14.06.2023 13:24
HonzaxD

Skúsiť môžeš pripojiť priamo RJ45 kábel čiže odstrániš z rovnice wifi ak je problém tam... Prejdi si nastavenia siete, či máš všetko nastavené správne. Podľa mňa je ale problém na strane providera nie u teba. Ak máš možnosť tak zváž prechod ku konkurencii. Kedysi som mal presne taký problém ako ty. Tiež som mal takéto hodnoty odozvy a o stabilite sa nikdy nedalo hovoriť. Prešiel som ku konkurencii a všetko sa vyriešilo.

Snadno :-)

Tak ja žijem asi v inom vesmíre v ktorom je to zložitejšie. Ak máš novostavbu a všetko super riešené tak stále je bezdrôtové riešenie časovo menej náročné. Proste sa pripojíš a ideš. Za predpokladu že je dobrý router a dobrý wifi prijímač tak nevidím dnes absolútne problém ohľadne rýchlosti, odozvy alebo stability a to aj v extrémne zahltenom prostredí v paneláku. Lenže väčšina ľudí nemá novostavbu respektíve dnešné štandardy sú obsiahnuté stále v malej miere. Čiže v praxi sa väčšinou vedenie kábla nezaobíde bez vŕtania, sekania a trhania. Ja chápem že kábel je kábel a ak to má niekto na rýchlu inštaláciu a nie je to teda problém natiahnuť tak fajn. Aj tak ale nevidím v dnešnej dobe veľký význam v ťahaní káblu na internet k stolnému PC. Ja sa tieto veci snažím už dlhé roky obmedzovať a cez kábel ťahám čoraz menej. Napríklad ťahať audio bezdrôtovo si stále neviem predstaviť ako rozumné. To isté klávesnica, klasická káblová je vždy funkčná, žiadne obmedzenia. Lední brtník predpokladám že máš doma takmer všetko riešené cez kábel. Ja som to videl 5 rokov späť podobne ale treba sa posunúť vpred. Internet ťahám všade bez kábla, myš to isté pretože to zaťahovanie kábla ma už neskutočne štvalo alebo taká tlačiareň cez wifi, je to neskutočný luxus že si môžeš zapojiť kdekoľvek doma do zásuvky a vytlačíš si papiere kľudne aj do inej izby ako je umiestnený PC.

Na prvý pohľad to vyzerá ako spôsobené poskytovateľom. Záleží aj od jeho technológie.. optika, dsl, mikrovlnka, atď. Ale problém môže byť aj u teba.
Kábel ti pomôže vylúčiť problém vo wifi. A aby si vylúčil problém vo svojom zariadení, tak sprav testy aj z iného pc, alebo mobilu. Pinguj ale cieľ nie medzistupeň, a skús viacero. Vystreliť by to malo len výnimočne, alebo vôbec.

Naozaj ,.uůže se to stávat vďaka. Prevadzkovatelam.a muže to být i "polozaseklý router" někde po cestě - konkretně router před poskytovatelem , ale zase ne utebe

Taky s tim .určitě zavcici agregace, někdo v blizkosti (u wifi providera třeba) zrovna stahuje a uploadujr a daná oblast je vic vytizena

Hele to je prostě Poda, v Mejtě to všechno ovládla ona, předtím jsem byl u VMnetu a tam sem to měl krásně vyladěný. Pak přišla Poda a všechno šlo do kopru. Mě to trvalo asi 3 měsíce než našli chybu u nich na nějakým uzlu, jinam do mě pořád cpali že problém je u mě a tak...
Teď to mám cca jako ty, ping na google do 20 ms a pak spike a 150-200 ms. Ale ten spike je malý, už ho ani moc nepocítím.
Jinak doporučuji použít na monitoring pingplotter appku https://www.pingplotter.com/, uložit pak graf a poslat jim ho kdyby se s tebou hádali.
Já sem připojenej vzduchem anténou na vysílač, ty to máš asi kabelem.
Na reklamaci nikam nevolej a použij webové rozhraní poskytovatele, tam to šlape docela rychle.
A pinguj 8.8.8.8, zajímají tě jen hodnoty na konci, na google. To, že to na meziuzlech lagguje a nebo máš packet lossy je u pody normální, to maj kvůli aggregaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru