Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnání při výběru notebooků - nějaké rady?

Ahoj,

budu pořizovat notebook na běžné činnosti - filmy, sociální sítě, lehce až středně náročný hry.

Vybral jsem tento: https://www.czc.cz/asus-tuf-dash-f15-2022-cerna_11/362762/produkt
ASUS TUF Dash F15 (2022), černá

Není na něj moc recenzí, co si o něm myslíte? Máte někdo nějakej jinej obdobnej tip? Věděl by někdo něco obdobnýho třeba v rámci o 4-5 tisíc levnějšího s dobrým poměrem cena/výkon?

Bylo by fajn, aby se nepřehříval a aby zvládl výše zmíněný úkony.
Nemám moc šťastnou ruku při vybírání elektroniky, tak se poradím, pokud by někdo pomohl.

Díky moc!

P.S.
Chci notebook, protože jsem mobilní a PC nemůžu vozit sem a tam.

Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, budu pořizovat notebook na běžné činnosti - filmy, sociální sítě, lehce až středně náročný hr…
tonyadams 20.06.2023 12:01
tonyadams
acery radi leda tak deti na zive. ve slusne spolecnosti je to sproste slovo. a pokud to nekdo necha…
brum brum 20.06.2023 16:08
brum brum
"Naser nebo Aušus, tam moc velký rozdíl není". Sotva to vydrží záruku. Jako ono to nějak funguje, al…
Lukas1982 20.06.2023 17:33
Lukas1982
Z okolí, co mají lidé Lenova, tak většinou po roce odešly.
Kadidlo 20.06.2023 18:58
Kadidlo
Tak byly ještě v záruce :-) Za mě je značka Lenovo a Dell jedna z nejlepších značek, které jsou kval…
Lukas1982 20.06.2023 21:24
Lukas1982
Prepáč za kritiku ale až príliš sa riadiš značkou. Občas keď na poradňu prídem a vidím čo väčšinou r…
KMX 22.06.2023 16:17
KMX
ale no tak: 1000€ ACER bude kvalitou lepší ako akýkoľvek iný LENOVO/ASUS/DELL/HP za cenu 500€ a to… poslední
lední brtník 22.06.2023 19:53
lední brtník

Prepáč za kritiku ale až príliš sa riadiš značkou. Občas keď na poradňu prídem a vidím čo väčšinou radíš tak sa dosť upínaš k značkám ktoré buď chváliš alebo iné zatracuješ. Ono je to aj dobre vedieť kto je v čom dobrý ale netreba to preháňať. 1000€ ACER bude kvalitou lepší ako akýkoľvek iný LENOVO/ASUS/DELL/HP za cenu 500€ a to isté platí opačne. Celý život počúvam aké sú ACER notebooky sračky ale oni sa primárne orientujú v low-ende a vždy sa tlačili na pomer cena/výkon s tým že šetrili na konštrukcii, obrazovke a iných častiach za oponou ktoré sa nesledujú. Ak porovnáš 1:1 cenovú kategóriu a zhuba rovnaké komponenty a špecifikácie tak vo výsledku bude rozdiel dosť nepatrný. V rýchlosti som teraz vyhľadal ako je na tom napríklad asus/acer - Asus has a market share of 8.99% and Acer 7.74% to by malo byť pre rok 2020. Ľudia ACER kupujú a vždy kupovali aj navzdory tomu že je furt omieľané že sú to šmejdy. Lenže je to väčšinou low-end a keď kúpiš low-end inej "kvalitnej" značky tak nevydrží 10x viac len preto že je to napríklad lenovo.

Skús si pozrieť https://www.alza.cz/notebooky/18842920.htm#f&cst=1&cud=0&pg=1&prod= a vľavo si zadaj cenový limit 10-20k, 20-30k, 30-40k a pozri počet predávaných od známych výrobcov. Zistíš že sa najviac nadáva na výrobcov ktorý majú prevahu v low-ende. Najlepšie na toto sedí acer vs lenovo. Aj čisto z môjho okolia vidím dosť veľkú prevahu že ak má niekto ACER tak je to takmer vždy low-endová sračka a lenovo majú väčšinou ako nedupané NTB.

ale no tak:

1000€ ACER bude kvalitou lepší ako akýkoľvek iný LENOVO/ASUS/DELL/HP za cenu 500€ a to isté platí opačne

vymýšlíš hovadiny, v tomto threadu takto otázka nezní. nikdo tu neargumentuje hardwarově odlišnými konfiguracemi.
s tím nesmyslem jsi přišel jen ty, abys pak mohl prohlásit, že 2x dražší ntb (acer) je jistě kvalitnější než lowend za polovic.

tuto výhradně mezi dětmi oblíbenou značku sem dotáhl anonym z živě, tam tento odpad oblibují.
živý anonym neuvedl zdroj, oháněl se přitom necitovanými recenzemi, které v nejlepším případě popíší vybalení z krabice a dva dny používání. v horším případě jsou jen výcucem reklamního letáku výrobce.
jestli máš dojem, že tazatel kupuje notebuk na dva dny, pak je pro něj většina internetových "recenzí" relevantní. jen to nebude zrovna nejlepší koupě.

acer má podplacené všechny dva pc časopisy co na zdejším balkánském trhu zbyly, jejich obsah a reklamy podle toho vypadají.
slušné recenze má u nás třeba třeba diit.cz, jen se tam zaměřují spíš na pracovní typy (od rozumného kanclu po lepší byznys). dětskými "herními" ntb tam neztrácí čas.

tazatel shání poměrně konkrétní model. jak mu v tom pomůže rádoby analýza trhu podle ceny a zkoumáním, která značka prodává víc lowendů, to nevím. maximálně řekne, že se zdejší trh včetně tvých nebo mých sousedů orientuje na balkánské móresy. ale nevidím, co to má společného s tazatelem.

co mám já proti: takže když jsou dva podobné krámy a výrobec jednoho z nich dokázal podstatně ušetřit na ceně, je to tím, že ten jeho výrobek má více materiálu, není ošizený, má vyšší kvalitu? co myslíš? a teď myslím konkrétně acer, jehož reklamy a prodej se zaměřují hlavně na zdejší balkán, rusko a afriku.

servis: naši společní sousedé v polsku jsou známí průmyslovou tradicí, co polák to kutil. tak u nich bych si fak nechal rád něco servisovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru