Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nakupovanie na Banggood,Aliexpress,geekbuiyng

Dobrý večer,keď si chcem niečo objednať z čínskych eshopov napr.Banggood,Aliexpres,Geekbuiyng,mám dobre nastavené doručenie do Slovakia,Slovensko,alebo musím prepnúť na iný štát.Som zo slovenska,niekde som čítal že treba dať doručenie do Česká republika,ďakujem.Pekný večer

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj. Môžem napísať len za Aliexpress, ostatné obchody nepoužívam. Keď to nastavíš na ČR, pribudne T…
zavo 27.06.2023 18:29
zavo
Objednávám nějaký věci z Číny Alíku a chodí to z Mošnova - hlavní uzel, kde se schází zásilky z Číny…
stylar 27.06.2023 19:17
stylar
Objednávam cez aliexpress už veľmi dlho. Pred zmenou pravidiel EU ohľadom cla oveľa viac ale aj tera… poslední
KMX 27.06.2023 19:43
KMX

Ahoj. Môžem napísať len za Aliexpress, ostatné obchody nepoužívam.
Keď to nastavíš na ČR, pribudne Ti po vyhľadávaní tovaru možnosť "Ship from", kde si môžeš zvoliť štát z Európskej únie. To znamená, že si vyfiltruješ tovar, ktorý sa už teraz nachádza v niektorom európskom sklade. Výhody: skoršie doručenie ako z Číny, tovar už prešiel colným a daňovým konaním.
Pri nastavení doručenia na SR, takúto možnosť nemáš.

Objednávám nějaký věci z Číny Alíku a chodí to z Mošnova - hlavní uzel, kde se schází zásilky z Číny pro Evropu, za mě je to jedno jestli objednáváš z CZ skladu (skoro nic tam není), přímo z Číny to chodí do 10 dní i když jsem zkoušel dopravu Aliexpress Saver Shipping, kde to mělo trvat údajně 2 měsíce... DPH už platíš při nákupu na Ali a clo neplatíš, pokud zásilka nemá hodnotu víc jak 150 eur. Dopravu používám jenom Aliexpress Standard Shipping (draží, zásilka jde víc trackovat) nebo Aliexpress Saver Shipping (levnější), mám pocit, že v obou případech jde sledovat přes tracking České pošty, která má doručování těchto zásilek na starosti a kolikrát už mají sledovací číslo, předtím než samotnou zásilku, jde to pak dobře sledovat, třeba z app České pošty nebo funguje originální číslo z Ali na webu pošty.

Objednávam cez aliexpress už veľmi dlho. Pred zmenou pravidiel EU ohľadom cla oveľa viac ale aj teraz občas niečo. Odporúčam nastaviť adresu normálne Slovensko. Oni tam majú aj povinne vyplniť "province" ale čo viem tak toto sa berie trocha inak. Teoreticky by to mohlo byť označenie kraju čiže košický alebo žilinský napríklad. Lenže u nás sa takto pošta neurčuje čiže ja tam mám vyplnené "Slovakia" pre istotu aby to čínan neposlal niekam do trantárie. Provincia je u nich ohromne väčšie delenie ako naše kraje preto myslím nemá význam. Celé slovensko je pre nich maličká mestská časť :-)
Odporúčam využívať "15 days delivery", stačí nakupovať trocha za viac, tuším 10-15€. Jedna vec je rýchlosť doručenia ktorá reálne dosahuje zhruba deklarované ale čo je dôležitejšie tak tieto balíky majú menšiu šancu že sa stratia. Kedysi pred zmenou pravidiel o cle sa stratilo extrémne málo balíkov a to niektoré šli 3 mesiace. Teraz keď som niečo objednával a bolo to samostatne čisto jeden balík bez "15 days delivery" tak veľa takýchto balíkov nedošlo.
Moje skúseností s doplácaním cla sú také že ak niečo dôjde cez poštu tak som doplácal a keď to prišlo cez kuréra UPS/SPS tak nespomínam si aby niekedy pýtal doplatky. Čiže ak dobre chápem tak pre SK zákazníka tovar ktorý pochádza z EU skladu riešia cez UPS/SPS a balíky priamo z číny tak ako bolo predtým zvykom cez poštu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru