Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V dnešní době už je trochu potíž sehnat USB kabel k těmto mobilům. I naprostá většina internetových…
win9x 02.07.2023 17:48
win9x
Ano to funguje jen na Win 10 Mobile a na Androidu máš smolík a jedině ručně.
jezekhifi 02.07.2023 19:51
jezekhifi
No je pravda, že když jsem přecházel z tlačítkových Sony Ericssonů na Android, byl jsem docela dost…
win9x 02.07.2023 22:07
win9x
budíky co nebudí (když vybitím klekne mobil) toto si ako predstavujes, ze by malo fungovat na hocij…
jjj 03.07.2023 07:59
jjj
Zcela jednoduše. U starých mobilů, i těch úplně nejlevnějších a nejobyčejnějších, bylo naprostým sta…
win9x 03.07.2023 13:46
win9x
Tak nevím ... ale když chci ráno budit, tak se snad kouknu, zda je mobil funkční a popř. kolik zbejv…
dsa 03.07.2023 18:18
dsa
A hlavně ho jednoduše dát přes noc na nabíječku a nic se nevybije. poslední
jezekhifi 05.07.2023 05:19
jezekhifi

V dnešní době už je trochu potíž sehnat USB kabel k těmto mobilům. I naprostá většina internetových zdrojů byla zlikvidována, bohužel.
Kontakty a SMS zprávy zkopíruj na SIM kartu. Některá data jdou posílat i pomocí SMS/MMS.

No je pravda, že když jsem přecházel z tlačítkových Sony Ericssonů na Android, byl jsem docela dost zklamaný. Mizerná práce se SIM kartou, neschopnost převzít (ukázat) čas odeslání příchozí SMS (dřív jsem mohl zjistit, před kolika hodinami/dny ta SMS byla doopravdy odeslána v případě vypnutého telefonu), chybějící nahrávání hovorů, nemožnost instalace aplikací/her na paměťovou kartu, budíky co nebudí (když vybitím klekne mobil), a spousta dalších věcí.
Ale nesouhlasím s tím, že na Androidu se nedají importovat kontakty ze SIM karty. Vzpomínám si, že Xperie v dobách Android 4.x to uměly. LG mobily to taky dokáží (minimálně do Androidu 9, dál nevím).
S SMS je to horší, ale našel jsem na Google Play funkční aplikaci, která SMS zprávy uložené na SIM kartě dokáže alespoň zobrazit.

Zcela jednoduše. U starých mobilů, i těch úplně nejlevnějších a nejobyčejnějších, bylo naprostým standardem, že tam byl nějaký hardwarový časovač, co zapne zařízení v naplánovaný čas. U PC v BIOSu je taky naprosto běžné, že je tam nějaký Power-On časovač, který je možné si nastavit, aby například se zapnul automaticky PC o všední dny v 8:00. Zrovna tohle je mi osobně docela k ničemu. Ale by se člověk mohl na 99.999 % spolehnout, že mu ten budík (anebo dokonce i upomínka na událost) prostě zahraje, to už si dovedu představit jako užitečné. A to hodně. I když totiž klesla baterie na 0 % a došlo k vypnutí mobilu, pořád tam bezpečné množství energie zůstalo k tomu, aby ten mobil, právě v těchhle situacích, byl schopen se probudit a zazvonit.
Bohužel, Google a spol. usoudili, že já to "nepotřebuji". Nebo snad, že je to "bezpečnostní hrozba", aby to bylo nějak odůvodněno...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru